Două confederaţii s-au retras de la discuţii, nemulţumite de atitudinea lui Boc

Două confederaţii s-au retras de la discuţiile de vineri cu premierul Emil Boc, nemulţumite de atitudinea acestuia, care "a bătut cu pumnul în masă" şi le-a replicat "dacă nu vă convine vedeţi-vă de drum" atunci când sindicaliştii au fost nemulţumiţi de reprezentativitatea altor colegi la discuţii.

15 afișări
Imaginea articolului Două confederaţii s-au retras de la discuţii, nemulţumite de atitudinea lui Boc

Două confederaţii s-au retras de la discuţii, nemulţumite de atitudinea lui Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La câteva minute după începerea discuţiilor de la Ministerul Muncii, liderii CNSRL- FRăţia şi ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire.

"Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: «Terminaţi cu prostiile astea!»", a arătat liderul CNSLR Marius Petcu, explicând, astfel, motivul retragerii de la discuţiile de vineri.

Potrivit lui Petcu, confederaaţia pe care o conduce "nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern".

Liderul sindical a arătat că problema de fond este tipul reacţiei pe care a avut-o premierul Emil Boc, nu reprezentativitatea pe care au avut-o celelalte confederaţii.

"Premierul a avut acest tip de reacţie pentru că nu are răspuns la niciuna din probleme noastre. Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare", a spus Petcu.

Acesta a susţinut că este prima oară când Emil Boc reacţioneaă astfel în prezenţa altor miniştri.

"Dacă această formulă de dialog social este promovată acum de premierul Emil Boc, eu voi refuza să mai particip la orice negociere cu acesta dacă nu-şi revizuieşte atitudinea", şiă-a exprimat nemulţumirea Marius Petcu.

La rândul său, liderul CSDR, Iacob Baciu, a spus că organizaţia pe care o conduce a primit, joi, un document în care i s-a solicitat să desemneze doi reprezentanţi pentru discuţii.

"Ne-am prezentat cu doi oameni, am respectat regula jocului. Am ajuns în sală şi am constatat că erau ramuri de activitate care nu au nimic în comun cu discuţiile de azi", a susţinut Iacob Baciu.

Premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizării şi legea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici