Două eleve au ajuns la spital, după ce într-o şcoală s-ar fi pulverizat spray lacrimogen

Două eleve de 15 ani au ajuns, marţi, la spital, după ce în şcoala în care învaţă s-ar fi pulverizat spray lacrimogen. Poliţiştii au deschis un dosar penal, după ce au fost sesizaţi de incident de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

285 afișări
Imaginea articolului Două eleve au ajuns la spital, după ce într-o şcoală s-ar fi pulverizat spray lacrimogen

Două eleve au ajuns la spital, după ce într-o şcoală s-ar fi pulverizat spray lacrimogen

Potrivit IPJ Teleorman, poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar că două eleve de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce, în pauza de la prânz, pe holul unităţii de învăţământ ar fi fost pulverizate substanţe iritant-lacrimogene. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, dar nu au găsit urme ale gazului lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt a IPJ Teleorman, Dana Păşu, susţine că se continuă cercetările în acest caz şi că se încearcă descoperirea presupusului făptaş.

„Vorbim despre două eleve în vârstă de 15 ani, care au ajuns astăzi (marţi- n.r.) la spital, prezentând simptomele unei intoxicări cu substanţe iritante. Nu se cunosc în acest moment împrejurările exacte, abia mâine vom vorbi din nou cu elevele", a declarat Dana Păşu corespondentului MEDIAFAX.

Conducerea şcolii susţine că vor fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere.

„Profesoara de biologie spune că s-ar fi dat cu spray lacrimogen la toaleta băieţilor, la etajul 1. Ora următoare au fost mutaţi copiii, dar două dintre fete au început să se plângă că le e rău. Am chemat salvarea, am sunat la poliţie, fetele au ajuns la camera de gardă, au primit o perfuzie, acum sunt bine. Ele două au fost practic mai sensibile. Descărcăm acum imagini de pe camere, vrem să vedem cine a făcut asta, presupunem că ar fi vorba de un copil. Din păcate, nu avem camere să bată către toaletă. Cine a făcut asta, va primi o lecţie serioasă", a spus Iuliana Stancu, directorul liceului, pentru MEDIAFAX.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări pentru folosirea fără drept de substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Taguri:
eleve,
spital,
poliţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici