Două femei şi-au scos în palme fiul şi soţul dintre manifestanţi, la Drobeta Turnu Severin

Aproximativ o sută de persoane au protestat, marţi după-amiază, la Drobeta Turnu Severin, în faţa Prefecturii Mehedinţi, două femei scoţându-şi în palme fiul şi, respectiv, soţul din mijlocul protestatarilor.

1892 afișări

Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fluturând steaguri şi pancarte pe care era scris:"Jos Băsescu!", "Demisia", sau "Nu vrem comasate, vrem anticipate".

Un tânăr a apucat să participe doar câteva zeci de minute la protest, când mama sa a intrat în mijlocul protestatarilor şi l-a lovit în repetate rânduri cu palmele pe fiul său, scoţându-l din mulţime, întrebându-l în mod repetat: "Ce ţi-au dat mă, bani?!".

În cele din urmă, tânărul a părăsit mulţimea şi a plecat împreună cu femeia.

Câteva minute mai târziu, o altă femeie, împreună cu fiul său minor, a venit să-şi ia soţul din rândul protestatarilor, lovindu-l cu palmele şi întrebându-l de ce nu stă acasă.

Întrebat de reporteri de ce îl loveşte, femeia a refuzat să răspundă, bărbatul fiind cel care a declarat că i se promiseseră alimente dacă va participa la proteste.

"De trei zile stau aici. Au zis că îmi dau şi mie alimente", a spus bărbatul, fără să răspundă însă cine îi promisese alimentele.

Tot în timpul protestelor, jandarmii mehedinţeni au scos din mulţime un bărbat care era băut şi care intrase în conflict cu protestatarii.

"Am fost sesizaţi de un bărbat care participa la protest că cetăţeanul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi prin atitudinea pe care o are riscă să degenereze. Pentru a nu se ajunge la acte de agresiune fizică l-am rugat pe cetăţean să evite această stare", a declarat lt. col. Adrian Zanfira din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.

Bărbatul a fost legitimat şi sfătuit să stea departe de mulţime.

La lăsarea întunericului, protestatarii au părăsit platoul din faţa Prefecturii Mehedinţi.

Acţiuni similare au sau au avut loc, marţi seară, în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Vaslui, Iaşi, Deva, Galaţi, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Alba Iulia, Ploieşti, Slobozia, Piteşti, Giurgiu, Slatina, Craiova, Oradea, Constanţa, Suceava, Focşani, precum şi în Piaţa Universităţii, din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici