Două fetiţe, ascunse sub bancheta unei maşini pentru a fi scoase ilegal din ţară

Două fetiţe în vârstă de şase luni şi de cinci ani au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Nădlac ascunse sub bancheta din spate a unui autoturism, pentru a fi scoase ilegal din ţară de către mamele lor, care nu aveau documente pentru copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

199 afișări
Imaginea articolului Două fetiţe, ascunse sub bancheta unei maşini pentru a fi scoase ilegal din ţară

Două fetiţe, ascunse sub bancheta unei maşini pentru a fi scoase ilegal din ţară (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au verificat, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism în care se aflau patru adulţi şi doi copii, din Bacău şi Galaţi, fiind descoperiţi, sub bancheta din spate, alţi doi copii. "Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit două fetiţe, în vârstă de cinci ani, respectiv şase luni, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, acoperite cu o pătură", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu.

În autoturism se aflau şi mamele celor două fetiţe ascunse sub banchetă, care au prezentat certificate de naştere pentru acestea, însă nu şi documente de călătorie. "Femeile şi-au motivat gestul prin faptul că nu au avut timpul necesar obţinerii de documente de călătorie valabile pentru cele două minore. Au mai spus că, în schimbul sumei de 200 de euro, şoferul maşinii le-a promis că le va ajuta să treacă ilegal frontiera cu fetiţele", a afirmat Iancu.

Toţi ocupanţii maşinii urmau să plece în Italia, dar nu li s-a permis ieşirea din ţară. Şoferul, în vârstă de 67 de ani, şi mamele fetiţelor ascunse se află la audieri, la sediul Poliţiei de Frontieră Arad. Primul este cercetat pentru complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce femeile sunt cercetate pentru participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici