Două fetiţe din Slatina, la spital după ce au mâncat pizza de la un fast-food din oraş

Două surori din Slatina, de 6 şi 13 ani, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, împreună cu bunica lor, au mâncat pizza de la unul dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din oraş. Autorităţile spun că nu se pot autosesiza pentru două cazuri.

529 afișări
Imaginea articolului Două fetiţe din Slatina, la spital după ce au mâncat pizza de la un fast-food din oraş

Două fetiţe din Slatina, la spital după ce au mâncat pizza de la un fast-food din oraş (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Mama celor două fete, Elena Ioţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că mai întâi a ajuns la spital cu una dintre fete, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru că avea dureri abdominale şi stare de vomă cu greţuri, iar spre dimineaţă a adus-o şi pe cealaltă fată, cu aceleaşi simptome. Potrivit femeii, bunica celor două, care a mâncat din aceeaşi pizza cu nepoatele sale, acuză aceleaşi simptome, dar nu s-a prezentat la spital.

„Acum sunt cu ele în spital, le transfer la Infecţioase. Au mâncat pizza! Pe cea mică am adus-o azi-noapte, la ora 2.00 şi pe cea mare am adus-o dimineaţă. Au vomat, au acuzat dureri cap, de burtă. Acum cea mare e un pic mai bine. N-avea de la ce, de la altceva (să le fie rău – n.r.). Ele două au mâncat, cu bunica”, a declarat Elena Ioţu.

Femeia a adăugat că nu a sesizat autorităţile, deoarece a fost ocupată cu copiii, dar imediat ce va primi rezultatele analizelor va depune plângere la autorităţi.

Reprezentanţii Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Olt spun că se autosesizează doar dacă sunt minim trei-patru cazuri, potrivit directorului executiv al instituţiei, medicul Talia Cincă.

„Într-adevăr, este vorba despre două fete, una de şase ani şi cealaltă de 13 ani, care ieri (marţi – n.r.) pe la ora 16.00 au mâncat pizza, acum fiind internate la Spitalul Slatina, Secţia de Boli Infecţioase. Nu au diaree sau febră ci doar greaţă şi vărsături. Nu este, aşadar, un focar de toxiinfecţie ci mai mult o indigestie, o gastro-enterocolită. Mai mult, neavând scaune, nu putem să facem coprocultură pentru a confirma existenţa toxiinfecţiei alimentare”, a afirmat dr. Cincă

Cele două fete au fost internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Avem două fetiţe internate – una, în cursul nopţii, cu dureri abdominale, stare de vomă cu greţuri, iar în cursul dimineţii, astăzi, a venit şi sora ei cu aceeaşi simptomatologie, motiv pentru care s-a decis transferul în Secţia de Boli Infecţioase. Înţeleg că ar fi şi bunica lor, care are simptomatologie asemănătoare, la domiciliu. În momentul de faţă, sunt două cazuri, iar pentru două cazuri nu se sesizează mai departe. Dacă mai apar cazuri cu legătură epidemiologică între ele, atunci sesizăm”, a declarat directorul medical al spitalului din Slatina, medicul Cătălin Pătru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici