Două judeţe vecine, în conflict deschis după ce Ministerul Sănătăţii a decis să mute pacienţii cu COVID-19. „De ce, sunt mai <şmecheri>?”

Autorităţile brăilene reacţionează dur în urma apariţiei unei scrisori semnată de conducerea Direcţiei de Sănătate Galaţi, în care se vorbeşte despre transferarea bolnavilor de COVID-19 din regiune la unităţile medicale brăilene: „Cei din alte judeţe sunt mai <şmecheri>?”.

12750 afișări
Imaginea articolului Două judeţe vecine, în conflict deschis după ce Ministerul Sănătăţii a decis să mute pacienţii cu COVID-19. „De ce, sunt mai <şmecheri>?”

Conflict deschis între două judeţe vecine după ce Ministerul Sănătăţii a decis să mute pacienţii cu COVID-19. „De ce, sunt mai <şmecheri>?”

Demersul este făcut la solicitarea Ministerului Sănătăţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii DSP Galaţi le-au scris o scrisoare omologilor de la Brăila prin care acestora li se solicita un punct de vedere. Strategia întocmită la solicitarea Ministerului Sănătăţii prevede ca toţi bolnavii şi suspecţii de COVID-19 să fie duşi la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, judeţul Galaţi ar urma să preia femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar şi toţi pacienţii din Brăila care nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Reprezentanţii administraţiei locale brăilene au luat atitudine şi au anunţat că refuză să primească pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte judeţe.

„NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC!!! NU ADUCEŢI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcţia de Sănătate Publică Galaţi PROPUNE: toţi pacienţii FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutaţi în spitalele din Galaţi. Pacienţii care sunt confirmaţi CU COVID 19 din Brăila şi Galaţi să fie trataţi DOAR LA BRĂILA !!! De ce nu şi la Galaţi? De ce mutaţi bolnavii dintr-un judeţ în altul? Pentru că la Brăila, prefectul şi unii şefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte judeţe sunt mai <şmecheri>? CÂND HOTĂRÂŢI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAŢI PRIMARUL ŞI FACEŢI ŞEDINŢE PE ASCUNS? Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în oraşul COVID 19 în timp ce alte oraşe „exportă" la noi acasă bolnavii infectaţi", a scris, pe Facebook, primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.

Tot pe Facebook a reacţionat şi europarlamentarul brăilean Mihai Tudose.

„Inconştienţă? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioţi este, mai nou, să mute nişte bolnavi confirmaţi sau nu între judeţele Brăila şi Galaţi. Aveţi spre lectură adresa de la Ministerul Sănătăţii... Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala" duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: staţi acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între judeţe....", a spus Mihai Tudose.

Cei care se opun măsurii vor face adrese oficiale către toate instituţiile implicate astfel încât propunerea să nu fie niciodata pusă în practică. De asemenea, semnatarii scrisorii vor cere demisia celor care au făcut strategia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brăila,
galaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici