Două localităţi din Bihor au intrat în carantină

  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a adoptat miercuri măsurile de aplicare a Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat
  • Se instituie carantina înîn localităţile Fînaţe şi Câmpani.
435 afișări
Imaginea articolului Două localităţi din Bihor au intrat în carantină

Două localităţi din Bihor au intrat în carantină

Măsura caraintinei în localităţile Fînaţe şi Câmpani se aplică de miercuri pentru o perioadă de 14 zile.

În această perioadă intrarea şi ieşirea sunt restricţionate, cu anumite excepţii, spre exemplu: transportul de persoane şi de marfă, de materii prime, aprovizionarea populaţiei, deplasarea la serviciu sau la unităţi de învăţământ situate în afara zonei carantinate, activităţile agricole şi urgenţele medicale. Masca este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste 5 ani, prezente în spaţii publice închise şi deschise.

Oamenii nu pot merge pe stradă în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot ieşi din casă doar pentru motive bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator

Se interzic, în următoarele 14 zile, evenimentele private de tipul nunţi, botezuri, mese festive, precum şi a activităţilor pentru copii în spaţii închise, cum ar fi aniversările, locurile de joacă sau afterschool-urile.

Activitatea HoReCa în interior şi în exterior, inclusiv a teraselor, a sălilor de jocuri de noroc şi a saloanelor de înfrumuseţare va fi interzisă şi se suspendă activităţile culturale şi de divertisment de tipul spectacolelor şi concertelor, a activităţilor culturale, ştiinţifice şi artistice, precum şi a activităţilor şi competiţiilor sportive cu excepţia celor profesioniste organizate de federaţiile de profil.

Îşi suspendă activitatea pieţele pentru produse nealimentare, târgurile, oboarele, iarmaroacele si pieţele de vechituri; iar activităţile comerciale se vor desfăşura cu program de lucru limitat până la ora 20.00, cu excepţia farmaciilor şi a benzinăriilor care pot avea program non-stop, iar accesul în incintă se va efectua cu limitarea numărului de persoane, la maximum 30% din capacitate şi cu respectarea normelor de distanţare fizică.

Oficierea slujbelor religioase sunt permise doar în exteriorul clădirilor, cu respectarea normelor de 4 mp/persoană şi a regulilor de protecţie sanitară, precum şi oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carantină,
bihor,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici