Două mămici care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Giuleşti au vorbit cu un psiholog

Două dintre mămicile care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Spitalul Giuleşti au vorbit cu un psiholog, o a treia nu a fost la maternitate, bebeluşul fiind lăsat în spital de aproape două luni din cauza unei malformaţii congenitale grave la inimă, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Savu.

42 afișări
Imaginea articolului Două mămici care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Giuleşti au vorbit cu un psiholog

Două mămici care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Giuleşti au vorbit cu un psiholog (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Marius Savu, a mai spus că o a patra mămică a fost internată la Spitalul Cantacuzino întrucât acuza o problemă de sănătate.

"După consiliere, mămicile au plecat. A rămas doar aceea care a fost transferată la Spitalul Cantacuzino. În al patrulea caz, a venit la spital doar tatăl, copilul fiind în unitatea sanitară de mai mult timp pentru că era îngrijit pentru o malformaţie la inimă", a precizat Marius Savu.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ancheta fiind coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Explozia de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii. Decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă.

Alţi şapte nou-născuţi sunt la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Directorul Maternităţii Giuleşti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat, marţi că aşteaptă finalizarea anchetei şi că, dacă va fi găsit vinovat, va analiza posibilitatea demisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici