Două MiG-uri de la Câmpia Turzii, pregătite să intervină în cazul ameninţării de la Timişoara

MApN precizează că, miercuri dimineaţă, două aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, aflate în serviciu de poliţie aeriană, au primit ordin de decolare, în conformitate cu procedurile de operare standard, fiind în măsură să intervină în cazul unei potenţiale ameninţări teroriste.

61 afișări
Imaginea articolului Două MiG-uri de la Câmpia Turzii, pregătite să intervină în cazul ameninţării de la Timişoara

Două MiG-uri de la Câmpia Turzii, pregătite să intervină în cazul ameninţării de la Timişoara (Imagine din arhivă; Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Totodată, MApN precizează că autorul ameninţării teroriste de la Timişoara, Viorel Anghelescu, în vârstă de 49 de ani, nu este ofiţer în rezervă şi nici nu a fost vreodată cadru al MApN.

Serviciul Român de Informaţii, DIICOT şi Poliţia Română au reuşit într-o oră şi jumătate capturarea lui Viorel Anghelescu, cel care a anunţat amplasarea unei bombe la bordul aeronavei de la Timişoara, după ce acesta a telefonat la centrul infotrafic al aeroportului timişean.

"Procurorii DIICOT, cu sprijinul ofiţerilor SRI şi Poliţiei Române, au identificat persoana care a alarmat autorităţile cu privire la amplasarea unei bombe la bordul unei aeronave, ca fiind Anghelescu Viorel, în vârstă de 49 de ani, din Constanţa. Acesta urmează a fi adus în vederea audierii la sediul DIICOT - Structura Centrală", a precizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

"În această dimineaţă, SRI a acţionat la o ameninţare cu bombă care în urma evaluărilor de specialitate s-a dovedit a fi falsă. SRI a reacţionat pe două componente: pe de o parte, pentru verificarea din punct de vedere antiterorist a aeronavelor, a pasagerilor şi a bagajelor acestora şi, pe de altă parte, pentru identificarea persoanei care a lansat ameninţarea. Acest din urmă s-a realizat în cooperare cu DIICOT şi cu celelalte instituţii ale statului", a declarat şi purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că SRI va coopera cu celelalte instituţii pentru elucidarea tuturor aspectelor legate de acest caz.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Angelescu a sunat la centrul infotrafic al aeroportului, anunţând întâi că la bordul unei aeronave Wizz Air se află o anumită persoană, care are în bagaj o bombă. Ulterior, bărbatul a anunţat că bomba se află într-o cursă Bucureşti-Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici