Două persoane arestate şi 19 reţinute, în urma descinderilor din Lugoj

Un număr de 21 de persoane din cele 40 ridicate în urma descinderilor de la Lugoj, judeţul Timiş, ce vizau destructurarea mai multor grupări care se ocupau cu traficul de heroină, au fost reţinute, în noaptea de joi spre vineri, două dintre acestea fiind arestate.

266 afișări
Imaginea articolului Două persoane arestate şi 19 reţinute, în urma descinderilor din Lugoj

Două persoane arestate şi 19 reţinute, în urma descinderilor din Lugoj (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Marinela Hotico, în urma descinderilor care au avut loc, joi dimineaţă, la mai multe locuinţe din Lugoj, care vizau destructurarea mai multor grupări ce se ocupau cu traficul de heroină, 40 de persoane au fost ridicate şi audiate la sediul DIICOT Timişoara, procurorii dispunând, în noaptea de joi spre vineri, reţinerea pentru 24 de ore a 21 dintre acestea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, două dintre acestea, în locuinţa cărora au fost descoperite 900 de grame de canabis, au fost prezentate magistraţilor Tribunalului Timiş şi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Hotico a precizat că şi restul de 19 reţinuţi vor fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile în cursul zilei de vineri.

Procurorul-şef al DIICOT Timiş, Mircea Andreş, declara că poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, împreună cu jandarmi, sub coordonarea procurorilor DIICOT au făcut, joi dimineaţă, 21 de percheziţii în municipiul Lugoj şi şase în Bucureşti, acestea vizând mai multe grupări care se ocupau cu traficul de heroină, dar şi consumatori.

Andreş spunea că percheziţiile din Bucureşti vizau, printre alţii, membri ai clanului Ştoacă.

Potrivit acestuia, anchetatorii au lucrat la acest dosar timp de mai bine de un an. În această perioadă, anchetatorii au aflat că mai multe grupări din Lugoj se aprovizionau cu heroină de la Bucureşti.

"Este vorba despre membrii a patru sau cinci grupări din Lugoj, care conlucrau şi care se aprovizionau cu heroină din Bucureşti. Aceasta era adusă la Lugoj, unde era porţionată şi apoi vândută pe piaţa locală", spunea Andreş.

Pe de altă parte, surse judiciare au afirmat pentru MEDIAFAX că anchetatorii au bănuiala că, anul trecut, heroina adusă în Lugoj de la Bucureşti a făcut şi două victime printre consumatorii de droguri din municipiu.

Acţiunea din Bucureşti are legătură cu percheziţiile din Lugoj, pentru trafic de droguri, însă este vorba despre un dosar separat, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Membri ai clanului Ştoacă sunt suspectaţi că aprovizionau cu droguri alţi membri ai reţelei din Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, în urma descinderilor care au avut loc, joi dimineaţă, la Lugoj şi în Bucureşti, care vizau destructurarea unei reţele de trafic de heroină, la care au participat peste 200 de poliţişti şi jandarmi, au fost ridicate de la domiciliul unuia din liderii reţelei din Lugoj, P. Oprea, "200 de grame de heroină porţionată, pregătită pentru vânzare", precum şi aproape 600 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Conform sursei citate, în timpul descinderilor au fost descoperite şi 900 de grame de canabis, precum şi alte doze de heroină.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009-2011, membrii grupării au adus din Turcia peste 20 de kilograme de heroină, marfa fiind distribuită apoi în Bucureşti, Timişoara şi Lugoj, aceştia obţinând beneficii importante.

În urma descinderilor de joi dimineaţă, 40 de persoane din Timiş au primit mandate de aducere şi au fost audiate la DIICOT Timişoara, se mai arăta în comunicat.

Totodată, surse judiciare au declarat că în timpul descinderilor care au avut loc la Lugoj pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de heroină a fost ridicată şi dusă la audieri o femeie, angajată a Poliţiei de Frontieră Timiş, care lucrează la Vama Moraviţa.

Conform anchetatorilor, aceasta era atât consumatoare, cât şi traficantă de heroină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici