Două persoane au murit după ce au căzut cu maşina în râu, pe Transfăgărăşan

O maşină care circula pe Transfăgărăşan şi în care se aflau două persoane s-a răsturnat, duminică, în apele râului Capra, din zona Piscu Negru, primele informaţii arătând că cei doi ocupanţi ai autovehiculului ar fi morţi.

209 afișări
Imaginea articolului Două persoane au murit după ce au căzut cu maşina în râu, pe Transfăgărăşan

Două persoane au căzut cu maşina în râu, pe Transfăgărăşan (Imagine: Ana_Poenariu/Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului plecaseră trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş şi ale Poliţiei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Argeş, o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că în zona Piscu Negru este o camionetă căzută în râul Capra, iar în aceasta s-ar afla două persoane îmbrăcate în haine de culoare verde, asemănătoare celor purtate de pădurari.

"Femeia care a sunat la 112 a spus că în maşina căzută în apă ar fi două persoane, probabil decedate, iar spre locul incidentului, situat în judeţul Argeş, în zona Piscu Negru, la 20 de kilometri de Bâlea, au fost trimise trei echipaje cu apă şi spumă şi de descarcerare, precum şi echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Argeş", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Vasile Casapu.

Cele două persoane au fost găsite moarte

Echipajele de Poliţie şi de pompieri ajunse la faţa locului au constatat că cei doi bărbaţi erau morţi, iar primele cercetări arată că aceştia erau pădurari la Ocolul Silvic Vidraru, aparţinând de Direcţia Silvică Piteşti.

Cei doi, Gheorghe Diaconu (44 de ani), din comuna Tigveni, şi Ion Bârlă (51 de ani), din comuna Arefu, erau în timpul serviciului în momentul producerii accidentului.

Trupurile celor doi pădurari au fost scoase din autoturism de către pompierii militari, anchetatorii afirmând că una dintre victime a mai avut un accident similiar în urmă cu doi ani, în acelaşi loc.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Curtea de Argeş, comisar-şef Cristi Puicănescu, accidentul are drept cauze probabile neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi consumul de alcool.

"Probabil că viteza mare de deplasare a autoturismului, neadaptată la drumul pe care se circula, plus consumul de alcool sunt cauzele care au provocat acest accident, dar cercetările noastre continuă, urmând să fie coroborate cu expertizele tehnice şi cu rezultatele necropsiei", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Curtea de Argeş.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că proprietarul maşinii, pădurarul Ion Bârlă, de la Ocolul Silvic Vidraru, a mai căzut de pe pod, în urmă cu doi ani, în acelaşi loc, dar cu o altă maşină, dar atunci autovehiculul s-a oprit după câţiva metri în stratul de zăpadă, bărbatul scăpând nevătămat.

Transfăgărăşanul este închis circulaţiei între Piscu Negru şi Bâlea Lac, dar accidentul a avut loc în zona kilometrului 96, unde traficul este deschis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici