Două persoane au decedat în România în urma infestării cu virusul West Nile

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni într-o conferinţă de presă că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile, dintre care două persoane au decedat, ministerul anunţând forurile europene şi alertând comisiile de specialitate.

60 afișări
Imaginea articolului Două persoane au decedat în România în urma infestării cu virusul West Nile

Două persoane au decedat în România în urma infestării cu virusul West Nile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele şapte cazuri de West Nile s-au înregistrat în Sibiu (două), Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti.

Cele două persoane care au decedat din cauza virusului şi a altor afecţiuni asociate aveau 75 şi 79 de ani.

Potrivit ministrului Cseke, alte două cazuri de infestare cu virusul West Nile sunt în evaluare.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la tânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii.

Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, este recomandată înlăturarea recipientelor cu apă stătută.

Specialiştii arată că este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare.

Totodată, autorităţile locale trebuie să ia măsuri de dezinsecţie pentru distrugerea ţânţarilor.

Virusul West Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia, unde a provocat zeci de decese.

În Rusia, cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiunea Volgograd, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, au anunţat, în 24 august, serviciile sanitare locale, citate de AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici