Două persoane au fost rănite grav într-o explozie produsă la o casă din Satu Mare

Două persoane - soţ şi soţie - au fost rănite grav, marţi seară, într-o explozie care a avut loc la o casă din municipiul Satu Mare, deflagraţia fiind provocată de un convector defect.

321 afișări

Explozia a avut loc la o casă situată pe strada Victor Babeş nr.7 din municipiul Satu Mare, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

În urma exploziei, proprietarii casei, soţ şi soţie, au fost răniţi, fiind transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Potrivit medicilor de la Urgenţă, bărbatul aflat în stare gravă, având arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, a fost supus imediat unor intervenţii chirurgicale, iar soţia acestuia are arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi urmează să fie transportaţi, marţi seară, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Incendiul a fost stins de pompieri, evitându-se extinderea focului la casele din vecinătate.

După stingerea incendiului, pompierii militari au luat măsuri pentru a evita prăbuşirea casei.

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, colonelul Iulian Burz, explozia a afectat doi pereţi laterali ai casei, precum şi planşeul de deasupra unei camere.

Sursa citată a precizat că explozia a avut loc ca urmare a acumulărilor de gaze determinate de un convector defect.

Pompierii continuă ancheta în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă militară C-27J Spartan va face un transport umanitar, în baza unui ordin al ministrului de resort, Gabriel Oprea, pentru salvarea vieţii celor două persoane rănite grav în explozia de la Satu Mare care necesită transportul urgent la Bucureşti.

Pacienţii, în vârstă de 44 ani şi 53 ani, care au suferit arsuri grave, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu.

Aeronava militară a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni către Satu Mare, la ora 20.35, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici