Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Galaţi

Un bărbat de 40 de ani şi mama sa, în vârstă de 70 de ani, din localitatea gălăţeană Odaia Manolache au ajuns la spital, marţi, după ce în locuinţa lor a izbucnit un incendiu, focul pornind cel mai probabil din cauză că bărbatul a vrut să îşi alimenteze drujba cu combustibil lângă soba cu lemne.

208 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Galaţi

Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Galaţi (Imagine: Coisti Tudor/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, maiorul Eugen Chiriţă, a declarat că un incendiu s-a produs, marţi, la o casă din localitatea Odaia Manolache, iar în urma unui apel la 112 acolo s-au deplasat pompieri cu două autospeciale şi un echipaj cu o ambulanţă SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Incendiul se manifesta cu violenţă la sosirea pompierilor care au intervenit timp de circa trei ore pentru lichidare, existând şi pericolul unei explozii din cauza unei butelii care ardea. Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 13.00, dar în incendiu au ars 100 de metri de acoperiş şi bunurile din trei camere şi o anexă", a afirmat Chiriţă.

În urma incendiului, un bărbat de 40 de ani a suferit arsuri de gradele unu şi doi la o mână şi de gradul unu la nivelul feţei, iar mama acestuia, în vârstă de 70 de ani, a suferit o intoxicaţie cu fum şi un atac de panică.

Cei doi au fost preluaţi de echipajul SMURD şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi pentru a primi îngrijiri medicale, fiind în afara pericolului.

Din primele cercetări reiese că incendiul ar fi izbucnit după ce bărbatul a vrut să îşi alimenteze drujba cu combustibil chiar lângă soba în care ardeau lemne, existând însă şi suspiciunea că acesta avea o ţigară aprinsă în momentul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici