Două spitale de copii din Capitală, fără apă caldă şi căldură timp de 48 de ore. Primele reacţii: „Ne vom descurca”/ RADET vine cu precizări: Conducerea Marie Curie a fost informată încă din 15 noiembrie

Începând de luni seară, timp de 48 de ore, două spitale de copii din Capitală, „Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” vor rămâne fără apă caldă şi fără căldură pentru că RADET demarează reparaţii la magistrala de pe „Brâncoveanu”.

655 afișări
Imaginea articolului Două spitale de copii din Capitală, fără apă caldă şi căldură timp de 48 de ore. Primele reacţii: „Ne vom descurca”/ RADET vine cu precizări: Conducerea Marie Curie a fost informată încă din 15 noiembrie

Două spitale de copii din Capitală rămân fără apă caldă şi căldură timp de 48 de ore

Spitalele „Marie Curie” şi Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală vor rămâne fără apă caldă şi fără căldură, timp de 48 de ore, începând de luni seară.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situaţia de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparaţii la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

„Potrivit legislaţiei în domeniu, orice spital are obligaţia legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă şi căldură, ţinând cont de specificul activităţii. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunţat că va mai urma o oprire şi să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există nişte probleme tehnice acolo şi chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcţiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă şi să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a declarat că au fost deja identificate soluţii.

„Ne vom descurca cu ajutorul aerului condiţionat din spital, iar în ceea ce priveşte apa caldă, avem boilere, vom încălzi şi apa. Ne vom descurca”, a precizat Buzatu.

RADET: Conducerea Marie Curie a fost informată din 15 noiembrie de lucrări astfel încât să ia măsuri

RADET transmite, marţi, că furnizarea de energie termică a fost oprită luni, timp de 48 de ore, pentru refacerea magistralei CET Progresul, subliniind că, încă din 15 noiembrie a fost informată conducerea Spitalului „Marie Curie” cu privire la demers.

„În zona Progresul din sectorul 4, RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 şi care are o vechime de 34 de ani. După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei şi s-a constatat că sunt şi alte tronsoane afectate”, transmite RADET printr-un comunicat de presă.

Pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, timp de 48 de ore, pentru a înlocui conducta afectată, „operaţiune absolut necesară pentru ca, în această iarnă, să nu mai existe avarii în zonă”.

În ceea ce priveşte situaţia spitalelor din zonă, RADET transmite că orice unitate are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea şi verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor aferente acestora: „În vederea asigurării continuitătii în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic".

„Reprezentanţii RADET au informat, încă din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii MS Curie Bucureşti, de lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât acesta să poată lua măsurile necesare, conform obligaţiilor legale ce îi revin”, mai arată sursa citată.

Taguri:
apă,
căldură,
radet

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici