Două transplanturi de cord au fost făcute în două zile la Târgu Mureş. Pacienţii au primit o nouă şansă la viaţă

Medicul Horaţiu Suciu anunţă că „Săptămâna luminată” a adus din nou viaţă la Târgu Mureş, după ce au avut loc două transplanturi de cord în doar două zile.

392 afișări
Imaginea articolului Două transplanturi de cord au fost făcute în două zile la Târgu Mureş. Pacienţii au primit o nouă şansă la viaţă

Sursa foto: MediafaxFoto

Medicul Horaţiu Suciu spune că un pacient clujean, în vârstă de 30 de ani, era internat de două luni la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la IUBCvT Târgu Mureş. Pentru el s-au încercat diferite variante care să îi amelioreze starea, însă soluţia salvatoare nu se arăta.

„A venit însă în marţea de după Paşti. Un donator de 50 ani aflat în Bucureşti este cel de la care a fost prelevat cordul care i-a dat tânărului clujean speranţa şi viaţa. Stăteam, după transplant, în biroul meu de la Institut, bucuros că zilele acestea au fost într-adevăr bune, măcar pentru un om din 8 miliarde”, povesteşte, miercuri, pe Facebook, medicul din Târgu Mureş.

O altă dramă a dat şansă la viaţă unei tinere.

„Un accident de la Baia Mare provocase decesul unei fetiţe de 16 ani. Cumplită, de neînchipuit durerea familiei, care a avut bunătatea de a-şi transforma tragedia în viaţă. Şi astfel, o domnişoară de 24 de ani, a primit astăzi (miercuri - n.r.) mai tânărul cord. Ea este absolventă de Medicină şi până acum câteva ore nu îşi alesese specializarea pentru Rezidenţiat. Nu ştiu care va fi până la urmă aceasta, dar sigur ea va fi medic şi va salva alte vieţi”, povesteşte dr. Suciu.

Medicul nu uită de colegii alături de care a salvat vieţi şi în Săptămâna Luminată.

„Am realizat, împreună cu ei, două transplanturi de cord, în două zile. Nu ştiu dacă sunt eroi, dar sigur sunt ca un vânt puternic ce au suflat în velele navei vieţii unor oameni care au în faţă noi orizonturi. Mă înclin în faţa lor. Iar celor care au avut puterea de a dona cordul membrilor decedaţi ai familiilor lor, le mulţumesc. Sunt surorile şi fraţii de viaţă, care au donat speranţa şi au desăvârşit iubirea de oameni”, încheie medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici