Douăzeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au protestat în faţa Termocentralei Rovinari

Douăzeci de sindicalişti, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au protestat, luni, în faţa Termocentralei Rovinari, supăraţi din cauza reducerii sporului de noapte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

169 afișări
Imaginea articolului Douăzeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au protestat în faţa Termocentralei Rovinari

Douăzeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia au protestat în faţa Termocentralei Rovinari (Imagine: Mihai Marginean/ Arhiva Mediafax Foto)

Cei 20 de sindicalişti adunaţi în faţa sediului Sucursalei Electrocentrale Rovinari şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nerespectarea unor prevederi din Contractul Colectiv de Muncă şi au solicitat ca managerul CEO să vină la discuţii.

Una dintre nemulţumirile oamenilor se referă la hotărârea administraţiei CEO de a reduce sporul de noapte, privind plata a 7 ore în loc de 8.

”Dorim să vină cineva din partea Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Vrem să discutăm despre cele trei revendicări, pentru că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba despre sporul de noapte, despre clasele de salarizare, dar şi despre şomajul tehnic”, a declarat Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari.

În ce-l priveşte pe Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari, acesta se află în a opta zi de grevă a foamei, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Acesta cere garanţii că sediul social al companiei va rămâne la Târgu Jiu.

Sindicaliştii anunţau, în februarie, că 3.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi în 2016, concedierile fiind confirmate de conducere, care nu a precizat si dimensiunea lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici