Dozele de vaccin împotriva gripei porcine sunt suficiente, potrivit ministrului Cseke

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Deva, că mai există peste 1.300.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, fabricate de Institutul Cantacuzino, şi a asigurat populaţia că vor fi suficiente vaccinuri pentru cei care vor să se imunizeze.

73 afișări
Imaginea articolului Dozele de vaccin împotriva gripei porcine sunt suficiente, potrivit ministrului Cseke

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vaccinat împotriva gripei porcine (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Există suficiente doze de vaccin. Institutul Cantacuzino are disponibile peste 1.300.000 şi chiar mă bucur că oamenii au început să înţeleagă că trebuie să se apere împotriva virusului A/H1N1" a spus Cseke.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că s-au deschis mai multe centre în Bucureşti, unde oamenii se pot vaccina, iar, dacă va fi cazul, în zilele următoare vor fi deschise cel puţin alte două centre de vaccinare chiar şi în afara spitalelor.

Totodată, Cseke a făcut un apel la medicii de familie să se implice în campania de vaccinare şi să solicite doze de vaccin pentru pacienţii pe care îi au pe liste.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, sâmbătă, că mulţumeşte managerilor bucureşteni pentru solidaritate în campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 şi că se bazează pe sprijinul medicilor de familie şi pe Direcţiile de sănătate publică pentru buna desfăşurare în continuare a imunizării populaţiei.

Acesta a adăugat că Direcţiile de sănătate publică trebuie să achiziţioneze de la Institutul Cantacuzino stocurile necesare de vaccin Cantgrip, pentru a evita orice sincopă în buna desfăşurare a campaniei.

Totodată, ministrul Sănătăţii a făcut menţiunea că şi medicii de familie trebuie să se aprovizioneze cu vaccin, astfel încât orice persoană înscrisă pe listă care solicită imunizarea să fie vaccinată fără niciun fel de problemă.

Ministrul a precizat că până acum au fost livrate 1.460.000 de doze de vaccin şi că, într-o singură zi, în Capitală au fost vaccinaţi aproape 3.000 de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici