Dr. ing. Gheorghe Vaida, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Gheorghe Vaida: Aici, România are o problemă, nu ne-am ocupat de pajişti, de păşuni şi mai ales nu am sprijinit fermele aceste mici, familiale, crescătorii cu 5-20 de vaci pentru că, şi în prezent, în România, 60-70% din efectivul de animale, cel puţin la bovine, se găsesc în gospodăriile populaţiei. În prezent noi avem o zootehnie duală.
  • Gheorghe Vaida: Dacă m-aţi întreba ce aş propune, vă spun de-acum. Eu mâine dimineaţă aş angaja la Departamentul de Zootehnie 50 de absolvenţi, vârfuri. Am făcut (...) în 2011 un studiu să vedem câţi ingineri agronomi, zootehnişti, de mecanică agricolă, câţi medici veterinari avem şi a fost mare surpriză când am constatat că doar 31% erau de specialitate. Adică acest lucru nu e în ordine. Zootehnia aceasta este o ştiinţă.
  • Gheorghe Vaida: Problema fundamentală a omenirii, care s-a pus în ultimii ani, încă de la 1987, printr-un raport al ONU, a fost această dezvoltare sustenabilă, să producem ce avem nevoie în prezent, dar să avem grijă şi ca generaţiile viitoare să aibă capacitatea de a-şi produce pentru nevoile lor. Adică să nu se epuizeze totul acum.
202 afișări
Imaginea articolului Dr. ing. Gheorghe Vaida, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Dr. ing. Gheorghe Vaida, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 21 august, dr. ing. Gheorghe Vaida, inspector de specialitate la Academia de Studii Agricole şi Silvice (ASAS) din Bucureşti, autorul cărţii Orientări şi provocări actuale privind dezvoltarea zootehniei româneşti în context european, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cine este Gheorghe Vaida? Care sunt problemele zootehniei româneşti? Cum s-a ajuns aici? Ce soluţii propune pentru rezolvarea lor? Ce înseamnă Green Deal în zootehnie? Ce se va întâmpla cu zootehnia convenţională? Cât de importantă este siguranţa alimentară? Ce măsuri trebuie luate în situaţii de criză pentru asigurarea siguranţei alimentare?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici