Dr. Valeriu Gheorghiţă: Nu puteţi lua COVID-19 de pe mititei, dar trebuie să fiţi atenţi la altceva

  • COVID-19 se dezactivează la temperaturi de peste 60 de grade
  • Coronavirusul nu se ia de pe mâncarea prelucrată termic
  • Ambalajele alimentelor ar putea fi contaminate, aşa că ar trebui să fie spălate corespunzător
1222 afișări
Imaginea articolului Dr. Valeriu Gheorghiţă: Nu puteţi lua COVID-19 de pe mititei, dar trebuie să fiţi atenţi la altceva

Sursa FOTO: Hepta

E 1 mai şi sigur vă lipseşte grătarul cu prietenii. Chiar dacă va trebui să mai aşteptaţi un an pentru petrecerea de 1 mai, mici sigur veţi mânca. V-aţi întrebat dacă se poate lua COVID-19 de pe mici? Medicii spun că sunteţi în siguranţă, dar totuşi trebuie să fiţi atenţi la un anumit aspect.

„Dacă luăm mititeii şi nu ne spălăm pe mâini, şi nici folia, atunci se pune problema de contaminare. Dacă alimentele sunt preparate termic, virusul se dezactivează la 60, 70 de grade, deci nu ai cum să iei COVID-19 de pe mititei. Totuşi, trebuie să fii atent la ambalaj şi la igiena corectă a mâinilor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase de la Spitalul Militar Central.

„E vorba de igienizarea corectă a tacâmurilor şi a farfuriilor. Aş încuraja acele tacâmuri de unică folosinţă”, a mai declarat medicul, pentru MEDIAFAX.

Cel mai important aspect rămâne igiena mâinilor.

„Aş încuraja mai mult igiena mâinilor, igiena veselei şi a tacâmurilor. Mai puţin a alimentelor, care nu reprezintă un risc”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

Dacă te-ai gândit să faci şi o salată lângă mici, iată la ce trebuie să fii atent.

„Problema se pune la legumele consumate proaspăt, dacă faceţi o salată, de exemplu. Toate astea nu ridică un risc de transmitere pe calea digestiva, ci prin faptul că punem mâna pe ele, suprafaţa poate fi contaminată, ducem la faţă mâna şi ne autocontaminăm. Spălaţi bine legumele sau ambalajele produselor şi apoi igienizaţi mâinile”, mai spune Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici