Dragnea, despre legile justiţiei: Vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI/ Ce spune despre Directiva privind prezumpţia de nevinovăţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Congres, că în România este o atmosferă de „ură şi de conflic”, afirmând că, în cazul legilor justiţiei acest conflict se duce între PSD , care vrea să aducă legislaţia în normaliatea secolului XXI şi „adeversari”.

825 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre legile justiţiei: Vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI/ Ce spune despre Directiva privind prezumpţia de nevinovăţie

Dragnea, despre legile justiţiei: Vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI

„Este o atmosferă de ură, de conflict (...) în cazul legilor justiţiei acest conflict se duce între noi care vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI şi adversarii noştri care doresc să păstreze reţelele ilegale de păstrare a puterii (...)”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congres.

Liviu Dragnea a afirmat că la Congresul PSD se vor stabili direcţii clare pentru „a reuni România”, pentru a stabili priorităţile de dezvoltare ale ţării.

Dragnea a afirmat că PSD trebuie să redea naţiunii „pofta de istorie”.

„Înainte din Marea Unire din 1918 clasa politică şi societatea, chiar dacă şi atunci erau răvăşite de suferinţa după război, au ştiut să treacă peste dezbinare, ură şi peste conflict. (...) Astăzi, la un secol de la acele evenimente ne află într-un blocaj (...) de viziune, de acţiune şi de voinţă. Este momentul să rupem acest blocaj, să ne găsim resursele de inteligenţă, de voinţă şi să redăm acestei naţiuni pofta de istorie, dorinţa de modernizare, de a merge înainte (...) nu cu şovăieli (...). Istoria ne trage de mânecă şi este bine să nu stăm cu mânile încrucişate, altminteri vom rămâne îngropaţi în micul nostru război politic de la ştirile de seară”,a afirmat Liviu Dragnea, explicând că „de aici porneşte nevoia PSD de a defini urgent nevoia de politica de viziune naţională”.

Dragnea,despre Directiva privind prezumpţia de nevinovăţie: Risc de infringement. Nu sfătuiesc OUG

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că Directiva Europeană privind prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă până în luna aprilie, însă nu crede că este posibil, afirmând că există riscul declanşării procedurii de infringement, însă nu sfătuieşte Guvernul să emită o OUG.

„Directiva 42/2014, Directiva 343/2016 trebuie transpuse în legislaţie până în aprilie şi sigur nu o să ajungem până atunci şi discutăm despre un risc de infringement. (...) Nu, eu nu sfătuiesc (emiterea unei ordonanţe de urgenţă-n.r.)”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să precizeze care este calendarul de modificare a Codurilor penale şi de ce nu au fost transpuse la timp Directivele Europene, în contextul în care PSD are majoritate parlamentară.

Codurile penale ar urma să fie modificate până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a precizat Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici