Dragnea: Îmi pare rău de ce s-a întamplat cu Sobaru. Guvernul l-a ajutat, inclusiv cu locuinţă

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că incidentul în care angajatul TVR Adrian Sobaru a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului este un gest regretabil, adăugând că nu cunoaşte motivaţiile acestuia, că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat şi că Guvernul l-a ajutat pe Sobaru.

597 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Îmi pare rău de ce s-a întamplat cu Sobaru. Guvernul l-a ajutat, inclusiv cu locuinţă

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Este un gest regretabil. Mi-a părut rău de ce s-a întâmplat. Din câte ştiu eu, Guvernul l-a ajutat pe domnul Sobaru, şi familia dumnealui, şi cu locuinţă. Nu ştiu toate resorturile care l-au determinat să facă lucrul ăsta şi este păcat că s-a întâmplat. Mie, personal, îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat", a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar fi nevoie de sporirea măsurilor de securitate la Palatul Victoria, Dragnea a afirmat că nu este nevoie de măsuri suplimentare.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 l-au audiat, joi, pe Adrian Sobaru şi au formulat pe numele acestuia propunere de arestare preventivă pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta urmând să fie dus la instanţă.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Vă place cum arată ţara asta?", după cum au relatat martorii incidentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici