Dragnea şi prefectul de Dâmboviţa s-au contrazis la Guvern cu privire la gradul de alertă din judeţ

Vicepremierul Liviu Dragnea şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, s-au contrazis, luni, la comandamentul de urgenţă de la Palatul Victoria, cu privire la gradul de alertă din judeţ, instituit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în urma ultimelor evenimente meteorologice.

1286 afișări
Imaginea articolului Dragnea şi prefectul de Dâmboviţa s-au contrazis la Guvern cu privire la gradul de alertă din judeţ

Comandament pentru situaţii de urgenţă la Guvern, la ora 18.00 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

În cadrul comandamentului pentru situaţii de urgenţă, prefectul judeţului Dâmboviţa a arătat că nu sunt probleme serioase în urma ultimelor precipitaţii, ci doar o întrerupere cu electricitate în zona Găeşti, fapt care l-a determinat pe vicepremier să-i atragă atenţia că ISU a ridicat gradul de alertă în judeţ.

"Domnul prefect, îmi cer scuze că vă întrerup, la Dâmboviţa, ISU a ridicat nivelul de alertă de la verde direct la portocaliu!", a spus Dragnea.

"Nu l-am ridicat! Nu este ridicat, nu este ridicat, domnul vicepremier, e o încurcătură, nu este ridicat! S-a activat grupa operativă, nu au ridicat!", a răspuns categoric prefectul, după ce s-a consultat cu autorităţile din judeţ,

După ce l-a întrebat din nou dacă sunt probleme în judeţ, vicepremierul Dragnea l-a avertizat pe prefect că va avea el probleme dacă nu se adevereşte ce spune.

"Avem o problemă după videoconferinţă ori cu dumneavostră, ori cu ISU! În sfârşit, la Dâmboviţa aveţi probleme?", l-a chestionat Dragnea pe prefect.

"Nu avem, domn'le vicepremier!", a fost la fel de categoric prefectul

"Doamne ajută! Sper să fie aşa cum spuneţi dumneavoastră, că dacă nu, atunci dumneavoastră o să aveţi o problemă!", l-a avertizat Dragnea pe prefect.

Problema a fost lămurită în cele din urmă de secretarul de stat din ministerul de Interne Raed Arafat, care a precizat că, spre deosebire de judeţul Dolj, unde gradul de alertă a fost ridicat de la verde la albastru, la Dâmboviţa gradul de alertă a fost ridicat doar pentru grupa operativă a ISU.

"Creşterea codului de alertă la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii Judeţean o face inspectorul şef, în raportare avem menţionată această creştere, dar din discuţia cu inspectorul şef pe care a avut-o acum domnul inspector general adjunct, de fapt e crescut în judeţul Dâmboviţa, la nivelul doi, gradul de alertă la grupa operativă, ceea ce înseamnă că au adus oameni în plus pentru grupa operativă şi nu pentru toate forţele cum este în judeţul Dolj, unde acolo este o creştere la toate forţele", a precizat Arafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici