Dragnea: Sprijinul pe care Guvernul îl acordă Bisericii Greco-Catolice este un mic gest reparatoriu

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Cluj, că sprijinul pe care Guvernul României îl acordă Bisericii Greco-Catolice este "un mic gest reparatoriu", autorităţile centrale apreciind contribuţia acestei biserici la menţinerea identităţii naţionale.

113 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Sprijinul pe care Guvernul îl acordă Bisericii Greco-Catolice este un mic gest reparatoriu

Liviu Dragnea (Imagine: Justin Stavaru/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, la Cluj-Napoca, la inaugurarea "unei noi etape de construcţie" a Catedralei Greco-Catolice a Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea, investiţie pentru care Guvernul alocat un milion de lei săptămâna trecută, că noua clădire este una frumoasă, care va contribui la atractivitatea oraşului.

"Am un scop precis, de a spune că Guvernul a sprijinit construcţia catedralei şi va sprijini în continuare această construcţie. Am vrut să vin şi pentru a arăta respectul nostru pentru Cluj, care este model de ecumenism, un model de convieţuire paşnică, multietnică. Este o clădire frumoasă, amplă, care va contribui la atractivitatea oraşului. Sprijinul pe care îl acordă Guvernul Bisericii Greco-Catolice este un mic gest reparatoriu şi apreciem contribuţia acestei biserici la menţinerea identităţii naţionale", a spus Dragnea.

Vicepremierul a asistat la o slujbă religioasă în capela din subsolul catedralei, oficiată de episcopul Florentin Crihălmeanu, şi a vizitat şantierul, însoţit de oficialităţi locale.

Reprezentanţii constructorului catedralei au spus că s-a ajuns la ultimul stadiu de execuţie, al cincilea, care va cuprinde montarea unei cupole, operaţiune prevăzută a fi încheiată în anul 2015.

Lucrările la Catedrala Greco-Catolică au început în 1992 şi au costat până în prezent 1,7 milioane de euro, pentru ultima fază fiind nevoie de încă 355.000 de euro. Catedrala va avea o înălţime de 72 de metri şi o capacitate de 1.500 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici