Dragomir: Nicio instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Niciuna dintre cele 18 instituţii aflate în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, între care Spitalul Judeţean de Urgenţă, Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, spune vicepreşedintele CJ Cristinel Dragomir.

218 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Nicio instituţie din subordinea Consiliului Judeţean  Constanţa nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Dragomir: Nicio instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa nu are autorizaţie de securitate la incendiu (Imagine: Alexandru Raita/ Arhiva Mediafax Foto)

Cristinel Dragomir a declarat, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, că instituţiile aflate în administrarea CJ au avize de securitate la incendiu, dar nu şi autorizaţii în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Avizele se dau la toată lumea, dotările s-au făcut pentru că în avizele respective eşti obligat să ai hidrant cu un anumit debit, eşti obligat să ai nu ştiu câte extinctoare, normal că acele lucruri s-au ţinut. Această autorizaţie practic ce face în plus, are un scenariu la incendiu. Practic este o lucrare care trebuie făcută venind şi vizionând locul şi este un scenariu pe care oricine ar folosi spaţiul respectiv este obligat să-l respecte. Avem 18 imobile, toate în această situaţie”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

El a explicat că deocamdată a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Pavilionul Expoziţional

“La ora actuală avem inventarierea problemelor făcută de cei de la ISU. Ni s-au transmis nişte măsuri pe care noi trebuie să le respectăm şi aceste măsuri sunt aşa: uşa trebuie deschisă în acelaşi sens, în sala de evenimente trebuie să aibă detectoare de fum. Am depus documentaţia pentru Pavilionul Expoziţional, durează cam 30 de zile. Noi nu avem aceste scenarii. De exemplu, la Pavilionul Expoziţional sunt anumite culoare care trebuie lăsate libere, sunt anumite ieşiri care trebuie lăsate libere. Noi ne-am propus să şi marcăm cu anumite culori astfel încât tuturor celor care vin şi organizează evenimente aveam obligaţia să le prezentăm acest scenariu pentru ca ei să-şi aşeze evenimentul şi repartiţia standurilor în funcţie de acest scenariu. Nu avem acest scenariu, nu avem autorizaţia. Nu avem nici măcar la clădirea asta (n.r. - Palatul Administrativ unde sunt sediile Consiliului Judeţean, Prefecturii şi Primăriei Constanţa). Nu le-a făcut nimeni, nu le avem”, a precizat Cristinel Dragomir.

El a menţionat că au fost începute procedurile pentru ca toate instituţiile aflate în administrarea Consiliului Judeţean să obţină autorizaţii pentru securitatea la incendiu, precizând că nu ştie când vor fi obţinute. Din acest motiv, Consiliul Judeţean a primit avertismente de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

“Am primit avertismente, dar nu vor fi închise aceste instituţii, doar dacă se organizează evenimente se poate dispune închiderea lor”, a explicat Dragomir, precizând că până acum Consiliul Judeţean nu s-a ocupat de acest aspect.

“Consiliul Judeţean nu s-a îngrijit până acum. Ordinul ministrului care prevede obligativitatea acestei autorizaţii de securitate la incendiu este din 2009. Nu s-a ocupat nimeni de la Consiliul Judeţean. Cred că dacă nu se întâmpla nenorocirea asta nici nu se ocupa nimeni. Noi ne-am mobilizat, este adevărat, după ce s-a întâmplat această nenorocire”, a spus Cristinel Dragomir.

Printre instituţiile care nu au autorizaţie de securitate la incendiu se numără Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, dar Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici