GALERIE FOTO  Dragonul Roşu, înroşit de amenzi, după controalele făcute de ANPC

Inspectorii pentru protecţia consumatorului au dat, în ultima săptămână, 45 amenzi, în valoare de 274.000 lei, în urma unor controale la firmele din complexul en-gros Dragonul Roşu.

2419 afișări
Imaginea articolului Dragonul Roşu, înroşit de amenzi, după controalele făcute de ANPC

Dragonul Roşu, înroşit de amenzi, după controalele făcute de ANPC

„În perioada 17-22.11.2021, s-a desfăşurat o amplă acţiune de control conjugată a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploieşti, CRPC Centru Braşov, pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roşu”, anunţă ANPC.

Potrivit sursei citate, din cei 53 de operatori economici controlaţi, care activau în diverse domenii comerciale (confecţii textile, jucării, cosmetice, produse electrice), până în acest moment s-au finalizat verificările la 28 dintre aceştia.

Comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 45 amenzi, în valoare de 274.000 lei şi 7 avertismente.

„Ca urmare a acestei acţiuni, au fost menţinute măsurile speciale, respectiv interzicerea introducerii pe piaţă a produselor neconforme, suspiciune de a fi contrafăcute, prin sigilarea standurilor, în cazul a 24 operatori economici, 13 dintre aceştia aflându-se deja în cercetări, pe aceeaşi temă, de către poliţiştii de la SICE”, au mai spus cei de la ANPC.

Inspectorii ANPC au constatat mai multe abateri printre care deficienţe de informare a consumatorilor, lipsa afişării certificatului de înregistrare al companiei, lipsa instrucţiunilor de utilizare şi întreţinere, precum şi a informatiilor de siguranţă în limba română, de pe etichete, lipsa declaraţiei de conformitate a produselor, lipsa oferirii certificatelor de garanţie pentru produse, lipsa afişării preţurilor, lipsa documentelor de provenienţă a mărfii comercializate, comercializarea unor jucării notificate pe Sistemul de alertă al UE - RAPEX şi comercializarea unor produse potenţial periculoase sau contrafăcute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
dragonul roşu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici