Dramatic. O femeie din Braşov a murit din cauza rujeolei. Ea era asistentă medicală la spitalul pentru copii

O femeie din Braşov a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor cauzate de această boală ajungând astfel la 35, potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Sănătate Publică. Directorul Spitalului de Copii din Braşov, Liviu Muntean, a confirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, că femeia decedată din cauza unor complicaţii ale rujeolei era angajată ca asistentă medicală la una dintre secţiile spitalului.

763 afișări
Imaginea articolului Dramatic. O femeie din Braşov a murit din cauza rujeolei. Ea era asistentă medicală la spitalul pentru copii

O femeie din Braşov a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor a ajuns la 35

Liviu Munteanu, directorul Spitalului de Copii din Braşov, a confirmat, vineri, că femeia de 39 de ani care a murit din cauza complicaţiilor rujeolei era angajată a unităţii medicale pe care o conduce.

„Nu ştiu să vă dau amănunte. Se pare că da, era o asistentă a spitalului, dar nu ştiu mai mult“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Liviu Munteanu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov au confirmat că a fost înregistrat un deces, cauzat de o complicaţie a rujeolei.

„Este vorba despre un deces din cauza unei complicaţii a rujeolei. Cazul a fost confirmat prin analize de laborator, la Institutul Matei Balş din Capitală“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt DSP Braşov.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 9.670, din care 35 de decese.

Nouă decese s-au înregistrat în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş - Severin, şi câte un deces în judeţele Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş si unul în Capitală.

”Cel de-al 35-lea deces a fost cauzat de meningoencefalita rujeolică, confirmată prin identificare virală în data de 18 septembrie, la o persoană în vârstă de 39 de ani din judeţul Braşov.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat că este vorba despre o femeie în vârstă de 39 de ani care a murit în urmă cu două zile.

”Aşteptăm rezultatele autopsiei pentru a vedea cu exactitate care au fost cauzele decesului", a spus prefectul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici