Droguri "diamant" sau cu sigle ale unor mărci auto de lux, capturate de la traficanţi din Capitală

Mii de pastile de droguri sintetice fabricate sub forma unor diamante sau care aveau imprimate imagini cu animale, inimi sau sigle ale unor mărci auto, ce urmau să fie vândute în cluburile din Capitală, au fost capturate în acest an de poliţişti, care au reuşit să anihileze peste 20 de grupări.

1571 afișări
Imaginea articolului Droguri "diamant" sau cu sigle ale unor mărci auto de lux, capturate de la traficanţi din Capitală

Droguri "diamant" sau cu sigle ale unor mărci auto de lux, capturate de la traficanţi din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din Poliţie, anchetatorii bucureşteni din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au constatat apariţia pe piaţa drogurilor din Capitală a unor pasile de ecstasy fabricate sub forma unor diamante.

Primele pastile de acest gen au fost capturate încă de acum trei ani, când acestea au început să apară în localurile din Centrul Istoric, zona Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Herăstrău. Iniţial, stupefiantele aveau forma unui diamant de culoare roz, după care pe piaţa drogurilor au apărut pastile de culoare albastră, iar apoi, în două culori, şi verde deschis.

Numai anul acesta, poliţiştii antidrog au anihilat peste 20 de grupări de traficanţi şi au confiscat aproximativ 5.000 de comprimate care erau destinate consumatorilor din Bucureşti.

Conform anchetatorilor, în afara varietăţii de culori, astfel de pastile, de tip ecstasy, au imprimate diverse imagini cu păsări, animale, inimi, cercuri, logo-urile unor reviste pentru adulţi şi chiar sigle ale unor mărci auto de lux.

Surse din cadrul BCCO au declarat, pentru MEDIAFAX, că majoritatea drogurilor de acest fel sunt fabricate în Olanda, iar producătorii au trei motive pentru care inscripţionează pilulele.

"Primul motiv este acela de a urmări până unde ajung mărfurile produse de ei. În al doilea rând, prin inscripţionarea pastilelor se ajunge şi la un limbaj cifrat, în sensul că persoana care vrea să cumpere îi cere traficantului o inimioară sau o anumită marcă de maşină. Al treilea motiv este de natură estetică", au spus sursele citate.

Preţul de "producător" al acestor stupefiante porneşte de la 10-20 de eurocenţi pentru o pastilă şi ajunge, în Bucureşti, la 50-70 de lei.

Substanţa activă din pastilele de ecstasy poartă numele de MDMA. Pastilele îşi fac efectul în 30-60 de minute după înghiţire, în funcţie de organism, iar cei care le vând spun consumatorilor să nu le amestece cu alcool. Consumatorul are senzaţia de plutire, uşurare şi euforie, apărând totodată distorsiuni audio-vizuale. Efectele pot dura până la două sau trei ore.

După ce efectul pastilei dispare, pot apărea stări de depresie şi anxietate, iar ritmul cardiac scade. La primul pastilă, consumatorul poate avea stări de vomă şi dureri de cap.

Potrivit poliţiştilor de la Antidrog, Ecstasy poate crea dependenţă psihică puternică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici