Drona care l-a ucis pe Soleimani vine în România. Misiunea pe care o au aeronavele MQ-9 Reaper

Drone MQ-9 Reaper, precum cea care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani, vor veni în România, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, Cluj.

4323 afișări
Imaginea articolului Drona care l-a ucis pe Soleimani vine în România. Misiunea pe care o au aeronavele MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper, drona care l-a ucis pe Soleimani, vine din nou în România. Misiunea pe care o are aeronava

Misiunea, care are rolul de a promova „securitatea şi stabilitatea” în regiune, va începe în curând. Dronele vin din Polonia, unde au baza permanentă, potrivit publicaţiei T-Intelligence.

U.S. Air Force a construit deja un hangar pentru aeronave la baza aeriană din Cluj. Departamentul Apărării din SUA a cheltuit 3 milioane de dolari în ultimii doi ani pentru modernizări făcute la Baza 71 Aeriană.

Aceste aeronave, bazate pe cunoscutul model MQ-1 Predator, au fost gândite pentru găsirea şi neutralizarea de ţinte, iar ca rol secundar au culegerea de informaţii, potrivit US Army.

În România, dronele vor efectua misiuni de colectare de informaţii, supraveghere şi recunoaştere aeriană (ISR), cel mai probabil în zona Mării Negre şi în Estul Ucrainei. Dronele americane au fost observate în repetate rânduri în regiunile Donbas şi Luhansk.

MQ-9 Reaper are o greutate de 2,22 tone, o autonomie de 1.850 de km şi poate zbura la o altitudine maximă de 15.240 de metri. Drona, subsonică (viteză maximă de 370 km/h) şi propulsată de o elice cu patru pale, este produsă de General Atomics Aeronautical Systems. MQ-9 Reaper a avut primul zbor în urmă cu 19 ani.

Nu este prima dată când aceste aeronave vin în România. Anul trecut au fost şi alte misiuni de acest fel.

Foto: Profimedia Images
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici