Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai

Membrii Sindicatului Naţional al Drumarilor din România (SNPDR) ameninţă şi ei că intră în grevă generală din 31 mai, alături de toţi bugetarii, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 la sută.

77 afișări
Imaginea articolului Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai

Drumarii ameninţă şi ei cu greva generală din 31 mai (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele SNPDR, Maria Mare, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajaţi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au organizat, joi, o grevă japoneză, iar de vineri până pe 31 mai vor purta un ecuson pe care va scrie "grevă generală - 25%".

Cei 2.700 de sindicalişti din aproximativ 6.500 de angajaţi ai CNADNR ameninţă că intră pe 31 mai în grevă generală, fără a organiza în prealabil greva de avertisment.

"Noi, cei de la drumuri, nu putem organiza grevă, pentru că se consideră o subminare a economiei naţionale. Dacă se întâmplă un accident sau o calamitate naturală trebuie să intervenim. Însă dacă ne taie salariile cu 25 la sută vom intra şi noi în grevă din 31 mai", a spus liderul sindical.

Sindicaliştii au ameninţat la mitingul de miercuri că pe 31 mai intră în grevă şi se vor aduna din nou în Piaţa Victoriei, pe care nu o vor mai părăsi dacă guvernanţii nu înţeleg semnalul dat de ei şi nu-şi dau demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici