"Drumul Preşedintelui", un traseu cu obiective turistice din Sibiu, lansat de o organizaţie

"Drumul Preşedintelui", un traseu cu obiective turistice din municipiul Sibiu, a fost lansat, miercuri, de o organizaţie non-guvernamentală, reprezentaţii acesteia spunând că denumirea este "un simbol" prin care vor arăta frumuseţile oraşului din care provine preşedintele Klaus Iohannis.

269 afișări
Imaginea articolului "Drumul Preşedintelui", un traseu cu obiective turistice din Sibiu, lansat de o organizaţie

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit managerului proiectului "Drumul preşedintelui", Elena Lotrean, traseul pentru care turiştii vor plăti 50 de lei va include obiective emblematice ale Sibiului, iar denumirea este doar "o metaforă, un simbol", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"«Drumul Preşedintelui» este un pretext, o metaforă, un simbol care ne ajută să arătăm tot ce este frumos în Sibiu, într-un oraş care a dat preşedintele", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Elena Lotrean, managerul proiectului "Drumul Preşedintelui", organizat de Future Capital Sibiu.

Potrivit acesteia, traseul începe pe strada Papiu Ilarian, "în faţa casei unde preşedintele Klaus Iohannis şi-a petrecut o parte a copilăriei".

"Apoi, se merge pe strada Cetăţii şi se ajunge la Sala Thalia. Mai departe, turiştii vor vedea strada Gheorghe Lazăr, după care Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Urmează strada 9 Mai şi urcare spre Podul Minciunilor, cu oprire în Piaţa Huet. Aici se află două elemente definitorii pentru om - şcoala şi biserica. Aici ne oprim pentru a afla cum l-au definit şi inspirat pe preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.) aceste instituţii. Traseul se încheie cu Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare şi, bineînţeles, cu clădirea Primăriei Sibiu", explicat Elena Lorean.

În cadrul proiectului a fost lansat şi un joc domino, denumit tot "Drumul Preşedintelui", piesele fiind obiective turistice importante din Sibiu, care prin alăturare vor crea traseul turistic cu acelaşi nume.

Elena Lotrean a precizat că echipa Future Capital Sibiu va încerca să îi trimită şi preşedintelui Klaus Iohannis acest joc domino.

Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului timp de 14 ani, el fiind ales preşedinte în noiembrie anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici