DSP Arad: O femeie şi copilul său de un an şi jumătate sunt suspecţi de gripă porcină

O femeie şi copilul său, în vârstă de un an şi jumătate, din localitatea arădeană Sâmbăteni, sunt suspecţi de gripă porcină, după ce s-au întors din Portugalia, însă femeia a refuzat internarea lor, ei fiind izolaţi la domiciliu, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Mihai Ţârcuş.

48 afișări
Imaginea articolului DSP Arad: O femeie şi copilul său de un an şi jumătate sunt suspecţi de gripă porcină

DSP Arad: O femeie şi copilul său de un an şi jumătate sunt suspecţi de gripă porcină (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad anunţase iniţial că un tânăr din Sâmbăteni este supect de gripă porcină, însă acesta a revenit ulterior, precizând că este vorba despre un băieţel în vârstă de un an şi şase luni, şi nu despre un tânăr.

Potrivit sursei citate, o evaluare amănunţită a stării de sănătate a copilului a avut loc în cursul dimineţii de joi, în prezenţa medicului de familie din localitate şi a specialiştilor DSP.

"Starea de sănătate este în evoluţie pozitivă şi nu avem motive să credem că se va confirma virusul gripei porcine. Totuşi, în astfel de cazuri, ţinându-se seama de zona în care copilul a călătorit cu familia, s-a impus luarea unor măsuri speciale", a declarat Ţârcuş.

Potrivit sursei citate, şi mama copilului are simptome de răceală, fiindu-i recoltate probe care vor fi trimise la Bucureşti, la analize.

Conform lui Ţârcuş, femeia a refuzat ca ea şi copilul să fie internaţi, fiind izolaţi la domiciliu. Niciun alt membru al familiei nu are simptome de boală.

Copilul a călătorit cu familia în Portugalia şi Spania, fiind dus la medic de către mama sa, cu simptome de răceală. Ţinându-se cont de faptul că acesta s-a întors dintr-o călătorie în Portugalia şi Spania, medicul de familie a alertat DSP Arad, iar o echipă de medici a mers la Sâmbăteni şi a recoltat probe de sânge care au fost trimise la Bucureşti.

Situaţia de la Arad nu va fi analizată la Institutul "Cantacuzino" Bucureşti, pentru că persoana nu provine dintr-o zonă în care au fost confirmate cazuri privind această boală, a declarat Adrian Streinu Cercel, membru în Comitetul de Coordonare al MS.

"Situaţia de la Arad nu va fi analizată la Institutul «Cantacuzino», întrucât respectiva persoană nu se încadrează în definiţia de caz pentru gripă cu virus nou, respectiv nu provine dintr-o zonă în care au fost confirmate cazuri privind această maladie", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Adrianu Streinu Cercel.

Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii (MS) a lansat, joi, un apel ca toate persoanele care au fost în ţările afectate de circulaţia noii tulpini de virus gripal şi care prezintă febră de 39-40 de grade şi simptome respiratorii să meargă urgent în orice secţie de infecţioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici