DSP Sibiu, singura instituţie medicală civilă cu director militar. Ultima conducere militară din ţară încetează după 10 luni

  • DSP Sibiu nu va mai avea conducere militară.
  • Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituţie medicală civilă din ţară cu director militar.
183 afișări
Imaginea articolului DSP Sibiu, singura instituţie medicală civilă cu director militar. Ultima conducere militară din ţară încetează după 10 luni

DSP Sibiu, singura instituţie medicală civilă cu director militar. Ultima conducere militară din ţară încetează după 10 luni

Colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a fost numit la conducerea DSP Sibiu la cererea ministrului Sănătăţii, cu aprobarea ministrului Apărării Naţionale, după ce conducerea DSP a demisionat în luna noiembrie a anului 2020, pe fondul crizei generate de noul coronavirus. Atunci, oraşul Sibiu şi mai multe localităţi din judeţ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri de COVID-19 din ţară şi cele mai multe decese.

În locului doctorului Gabriel Budescu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, la acel moment director medical al Spitalului Militar Sibiu.

De asemenea, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut conducere militară, însă pe timp determinat.

Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituţie medicală civilă din ţară care a rămas cu director militar.

„În prezent, Direcţia medicală a Ministerului Apărării Naţionale a înaintat solicitare de încetare a detaşării ofiţerului la DSP Sibiu. De asemenea, colonelul medic Valerian Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin”, a depus documentaţia necesară pentru trecerea în rezervă, îndeplinind condiţiile cu reducerea vârstei standard de pensionare”, au transmis, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Întrebaţi de MEDIAFAX de ce a fost prelungit mandatul militar la conducerea DSP Sibiu timp de 10 luni, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, aceştia au transmis că „decizia de a fi menţinută conducerea actuală a avut în vedere eficienţa activităţii derulate şi asigurarea continuităţii în perioada aceasta”.

Colonelul Valerian Daniel Chelcea nu se retrage din activitatea medicală. El este singurul candidat pentru ocuparea funcţiei de manager general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Examenul va avea loc în 15 septembrie – susţinerea proiectului de management.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici