DSVSA Braşov: S-au făcut controale la ferme de curcani din Codlea, deocamdată nu s-au găsit nereguli

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au făcut, miercuri, controale la ferme de curcani din Codlea, însă nu s-au găsit nereguli, şeful instituţiei spunând că până la finalizarea rezultatelor de laborator nimeni nu poate fi "incriminat".

548 afișări
Imaginea articolului DSVSA Braşov: S-au făcut controale la ferme de curcani din Codlea, deocamdată nu s-au găsit nereguli

DSVSA Braşov: S-au făcut controale la ferme de curcani din Codlea, deocamdată nu s-au găsit nereguli (Imagine: Alexandru Florescu/Mediafax Foto)

Directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a spus că s-au făcut controale la ferme de curcani din Codlea, dar deocamdată nu s-au găsit nereguli, rezultatele de laborator urmând să fie finalizate în decurs de o săptămână.

"Se fac controale la Codlea, în urma unei alerte primite. După patru ore de control nu s-a găsit niciun element negativ. Deocamdată nu pot incrimina pe nimeni", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX Dorin Enache.

Şeful DSVSA Braşov nu a precizat dacă este vorba despre o singură fermă sau mai multe unde s-au făcut controale.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat, miercuri, că a fost trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă privind faptul că ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, carne de curcan cu reziduri de antibiotic.

El a spus că, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alertă, este vorba despre o fermă din România care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic.

Vicepreşedintele ANSVSA a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

Vicepreşedintele ANSVSA a mai spus că după finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic.

El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vînzare. Mănăstireanu a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile s-ar putea anunţa rezultatele testelor şi verificărilor făcute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici