Video Dumitru Fărcaş, condus pe ultimul drum de peste 500 de oameni în acorduri de taragot şi acordeon | FOTO, VIDEO

Dumitru Fărcaş a fost condus joi pe ultimul drum de peste 500 de persoane în acorduri de taragot şi acordeon, într-un moment folcloric susţinut de un grup de folclorişti în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, la finalul slujbei de înmormântare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6740 afișări

Peste 500 de persoane au participat la slujba de înmormântare a lui Dumitru Fărcaş, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, pe scena sălii mari a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. La catafalc a fost constituită o gardă formată din patru militari, iar o gardă militară de onoare a întâmpinat sicriul la ieşirea din instituţie. Au fost depuse şi coroane de flori din partea Preşedinţiei României şi Guvernului.

La finalul slujbei de înmormântare, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, primarul Emil Boc a anunţat că un grup de taragotişti şi acordeonişti a pregătit un moment special de muzică populară in memoriam Dumitru Fărcaş, la care au asistat toţi cei prezenţi, traficul rutier fiind blocat în zonă.

„Maestre Dumitru Fărcaş, dragă Mitrule, suntem cu toţii în faţa casei tale, Casa de Cultură a Studenţilor, a Ansamblului <Mărţişorul> căruia i-ai fost emblemă pentru totdeauna. Tu nu ne vei părăsi niciodată pentru că muzica ta este în sufletul poporului român, face parte din fibra noastră naţională, din ADN-ul poporului român. Tu eşti cu noi şi noi vom fi cu tine pentru totdeauna”, a spus Boc.

Printre cei prezenţi s-au numărat artişti de muzică populară - Sava Negrean, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaş, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea, Maria Marcu, dar şi actorul Dorel Vişan.

După momentul artistic, cortegiul funerar s-a îndreptat spre comuna natală Groşi, judeţul Maramureş, unde Dumitru Fărcaş va înhumat într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici