Dunărea a depăşit cota de apărare de la Bechet

Dunărea a depăşit, miercuri, cota de apărare la staţia hidrometrică de la Bechet (Dolj), specialiştii Administraţiei Bazinale a Apelor “Jiu” prognozând creşterea debitului apei în următoarele zile.

59 afișări
Imaginea articolului Dunărea a depăşit cota de apărare de la Bechet

Dunărea a depăşit cota de apărare de la Bechet (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al ABA "Jiu" Craiova, debitul Dunării a depăşit, miercuri, media multianuală de 5.200 metri cubi pe secundă, stabilită pentru această perioadă a lunii decembrie, ajungând la 9.900 de metri cubi pe secundă.

Din cauza debitului crescut, Dunărea a depăşit cu nouă centimetri cota de apărare la staţia hidrometrică Bechet (Dolj), specialiştii prognozând că în perioada următoare debitul va continua să crească.

Conform specialiştilor ABA "Jiu" Craiova, pe afluenţii râului Jiu din cauza temperaturilor scăzute a apărut fenomenul de gheaţă la mal şi s-au format poduri de gheaţă. Astfel, fenomenul de gheaţă la mal a fost semnalat pe afluenţii Jiului în localităţile Breasta Călugărei, Drăgoia şi Gabru, iar la Fântânele au apărut podurile de gheaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici