După Amazon şi Starbucks, s-a născut primul sindicat intern într-un magazin Apple din SUA

  • 65 de angajaţi ai magazinului din Towson au votat pentru, 33 s-au opus.
  • Muncitorii se unesc pentru a cere salarii mai mari, mai multe beneficii.
  • De asemenea, vor să aibă un cuvânt de spus asupra măsurilor antipandemie.
267 afișări
Imaginea articolului După Amazon şi Starbucks, s-a născut primul sindicat intern într-un magazin Apple din SUA

După Amazon şi Starbucks, s-a născut primul sindicat intern într-un magazin Apple din SUA

Angajaţii de la filiala Apple a suburbiei Towson din Baltimore, Maryland, au aprobat formarea unei organizaţii interne care să reprezinte lucrătorii. Este o premieră pentru gigantul tehnologic.

Din cei 110 angajaţi ai filialei, 65 au votat pentru, iar 33 s-au împotrivit. Acestea se adaugă fenomenului existent în sectoarele de vânzare cu amănuntul, servicii şi tehnologie din SUA, care vizează o mai mare protecţie la locul de muncă.

Votul a fost promovat de grupul de angajaţi numit AppleCORE (Coalition of Apple Retail Employees), care cere să decidă asupra salariilor, orelor şi măsurilor de securitate. „Am făcut-o, Towson. Am câştigat”, exultă oamenii pe Twitter.

Directorul de resurse umane, Deirdre O'Brien, a vizitat magazinul în luna mai, pentru a se adresa angajaţilor. „Este dreptul tău să te afiliezi la un sindicat, dar este şi dreptul tău să nu te afiliezi”, a spus el. Şi a explicat că prezenţa unui intermediar ar putea complica relaţiile dintre companie şi angajaţi.

Sindicatul dintr-un magazin Apple urmează unuia, în aprilie, de la un birou din New York al Amazon, unde un alt grup a încercat să zădărnicească eforturile muncitorilor de a se organiza. În decembrie, acelaşi lucru s-a întâmplat într-o cafenea Starbucks.

Prin urmare, în Statele Unite se confirmă o nouă tendinţă spre sindicalizare, asta şi datorită sprijinului explicit al lui Joe Biden. Un fenomen înregistrat în magazinele de retail, restaurante şi companii de tehnologie, de la lanţul de produse outdoor Rei până la producătorul de jocuri video Ravem Software.

Lucrătorii se unesc pentru a cere salarii mai mari, mai multe beneficii şi pentru a fi consultaţi când se iau măsurile anti-Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici