După ce fetiţa nou născută le-a fost declarată moartă, părinţii au aflat acum că ea trăieşte

O femeie din Oradea care în urmă cu circa trei săptămâni a născut o fetiţă, la maternitatea din oraş, afirmă că imediat după naştere medicii i-au spus că bebeluşul a murit din cauză că a venit pe lume prematur şi cu malformaţii, iar acum a fost anunţată de cadrele medicale că bebeluşul trăieşte.

89 afișări
Imaginea articolului După ce fetiţa nou născută le-a fost declarată moartă, părinţii au aflat acum că ea trăieşte

După ce fetiţa nou născută le-a fost declarată moartă, părinţii au aflat acum că ea trăieşte (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Irina Marhaş, o orădeancă în vârstă de 30 de ani, spune că a fost anunţată, marţi seară, că bebeluşul pe care l-a născut, în urmă cu trei săptămâni, şi despre care atunci i s-a spus că este mort, trăieşte şi, prin urmare, trebuie să se prezinte la Maternitate (Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie) pentru a întocmi certificatul constatator de naştere, cu care să se prezinte la Primărie pentru a i se elibera certificatul de naştere.

"M-au dus la maternitate pe 13 august. Eram însărcinată în luna a şasea şi mi s-a făcut rău acasă. M-au ţinut în travaliu o oră, după care mi s-a făcut cezariană. După ce am născut, mi-au spus că bebeluşul era mort. Că s-a născut prematur, cu 450 de grame, şi nu a supravieţuit. După o săptămână, când m-au externat, a venit şi sora mea şi am rugat-o pe asistentă să ne lase să vedem copilaşul. Ne-a spus că n-avem ce vedea, că a murit. M-au şi pus să semnez o hârtie prin care renunţ să ridic corpul copilului, care va fi incinerat în spital", a declarat Irina Marhaş.

La trei săptămâni de la naştere, femeia spune că a fost sunată, însă, de un medic al maternităţii, care a anunţat-o că trebuie să se prezinte la spital pentru a completa actele de naştere a copilului său, care, de fapt, trăieşte.

"Mi-a spus că fetiţa mea trăieşte şi că să nu îndrăznesc să fac scandal sau să spun la cineva ce s-a întâmplat, că atunci va avea grijă să-i trimită pe cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului să-mi ia copilul pe care îl mai am acasă. Mi se pare revoltător", susţine femeia.

Miercuri, familia copilului a chemat jurnaliştii şi a mers la maternitate, unde oamenii şi-au văzut copilul, o fetiţă de 700 de grame.

"Are probleme multe, hidrocefalie, o mânuţă întoarsă, iar coloana nu i s-a închis. Dar dacă ştiam că trăieşte, veneam să stau cu ea, e copilul meu. Am întrebat cum a fost posibil să mi se spună că e moartă. Mi s-a spus că eu am fost internată la etajul întâi, iar personalul de acolo nu are cum să ştie ce se întâmplă la etajul trei. Că a fost o confuzie", a declarat Irina Marhaş.

Niciunul dintrei directorii Maternităţii Oradea nu a dorit să facă declaraţii despre acest caz, anunţând că va fi trimis un comunicat de presă.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Marius Pîrcioagă, a declarat că va dispune verificări legate de acest caz.

"Din informaţiile pe care le deţinem în acest moment, mămica a fost internată în 13 august, în travaliu, cu membrana ruptă. Copilul s-a născut cu multe malformaţii şi, după cum prezintă colectivul de acolo situaţia, imediat după naştere copilul a fost vizitat de surorile mămicii, iar în ziua a treia şi de tată", a spus Marius Pîrcioagă.

Potrivit acestuia, există, totuşi, posibilitatea ca, la externare, mama copilului să fi fost indusă în eroare.

"Probabil că a fost un artefact de comunicare între personalul spitalului şi familie. Însă copilul a fost îngrijit foarte bine, a fost ţinut la aparatură şi acum are greutatea de 700 de grame. Însă şansele de supravieţuire sunt mici, din cauza malformaţiilor", a adăugat Marius Pîrcioagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici