După rezultatul obţinut de PNL, liderii din filiale pun problema congresului: „Trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL“ / „Au mai fost unii care au plecat la dormitor preşedinţi“

Nicolae Robu, liderul PNL Timiş, a declarat după ce s-au anunţat primele rezultate exit-poll, că a intuit rezultatul scrutinului şi a cerut alegeri în PNL. Preşedintele PNL Iaşi, Teofil Bălteanu, spune că scorul este similar celui din 2012 şi transmite că nu are încredere în exit-polluri.

1814 afișări
Imaginea articolului După rezultatul obţinut de PNL, liderii din filiale pun problema congresului: „Trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL“ /  „Au mai fost unii care au plecat la dormitor preşedinţi“

Nicolae Robu, liderul PNL Timiş: Trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

Nicolae Robu, liderul PNL Timiş: Trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL

Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedintele PNL Timiş, a declarat, duminică seara, după ce s-au anunţat primele rezultate exit-poll, că nu este mulţumit de scorul obţinut de PNL.

"Noi trebuie să facem alegeri cât mai repede la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de preşedinte, că îl joc eu, că îl joacă alţii, asta e prea puţin important. (…) O să discutăm mâine, după ce avem datele, sunt foarte multe lucruri de spus. Eu, din păcate am intuit foarte mult din ce s-a întâmplat, dar nu vreau să vorbesc acum prea multe”, a spus Robu, care a dat de înţeles că nu ia în calcul demisia de la şefia PNL Timiş.

“PSD are un scor mare, într-adevăr, recunosc că este peste aşteptările mele personale, şi peste ale noastre, liberalilor, în general. Dar dacă asta este dorinţa poporului român, sigur că va trebui să acceptăm şi să mergem înainte. Nu se opreşte timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale, viaţa merge înainte”, a afirmat Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte prezenţa la urne foarte scăzută în judeţul Timiş, Nicolae Robu a precizat că este nemulţumit, dar şi că “este o tradiţie deja, o neagră tradiţie. Dar dacă aşa consideră cetăţenii, trebuie să le recunoaştem şi această opţiune de a nu se implica”.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş şi liderul PSD Timiş, a declarat, duminică seara, la sediul partidului, că “românii au votat seriozitatea”.

“Avem un exit poll naţional care arată o victorie zdrobitoare a PSD, ceea ce mă bucură. Înseamnă că românii au votat seriozitatea, un program serios, un program realist, care în următorii patru ani va fi pus în practică. Lucrurile stau din acest punct de vedere foate bine pentru noi şi asta înseamnă, totodată, şi o mare responsabilitate. Eu sunt extrem de conştient de responsabilitatea pe care ne-au dat-o românii astăzi, una enormă, care trebuie să fie răsplătită prin fapte, printr-o guvernare coerentă, care să facă exact ceea ce s-a spus în programul de guvernare”, a afirmat Sorin Grindeanu.

De asemenea, liderul PSD Timiş a mai precizat că pesediştii vor fi “extrem de atenţi” în ceea ce priveşte numărătoarea paralelă.

Lider PNL Iaşi: Au mai fost unii care au plecat la dormitor preşedinţi

Preşedintele PNL Iaşi, Teofil Bălteanu, spune că scorul este similar celui din 2012 şi transmite că nu are încredere în exit-polluri, în timp ce liderii PSD sunt siguri de rezultat pentru că "lumea nu mai crede în poveşti", transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ceea ce s-a realizat în judeţul nostru s-a realizat printr-un efort susţinut şi de echipă. Eu nu cred că trebuie să punem preţ foarte mult pe ceea ce s-a auzit acum. Au mai fost unii care au plecat la dormitor preşedinţi şi a doua zi situaţia a fost cu totul alta. Să avem răbdare. Să sperăm că lucrurile în judeţul nostru şi în Iaşi vor sta mai bine. Sunt convins că toţi cei din PNL Iaşi care ne vor reprezenta în Parlament o vor face cu demnitate, cu moralitate, cu încrederea că vom realiza ceea ce ne-am propus în campania electorală", a spus liderul liberal după aflarea rezultatelor exit-pollurilor.

Social democraţii sunt însă convinşi că sondajele reprezintă numărul real de voturi dat PSD.

"Lumea nu mai crede în poveşti. Vor să vadă oameni, programe, fapte. Echipa noastră înseamnă proiectele Iaşului, înseamnă un parlament demn, motiv pentru care ieşenii au iesit la votat şi şi-au exprimat acest drept. Munca de abia acum începe, nu s-a terminat nimic, nu este nici un fel de concediu prelungit pe patru ani. Aceşti parlamentari nu reprezintă doar PSD, reprezintă toată comunitatea ieşeană şi toti românii. Le mulţumesc pentru felul în care s-au implicat. Nu a fost o muncă uşoară, dar a meritat ”, a spus preşedintele filialei ieşene a PSD Iaşi, Mihai Chirica.

Întrebat de jurnalişti dacă se va mai impune o alianţă cu UDMR-ul, Mihai Chirica a declarat că îi este greu să se pronunţe asupra acestui lucru.

“Eu personal şi cei care sunt alături de noi vom face tot ceea ce trebuie făcut ca să avem un guvern responsabil şi ca acele proiecte pe care Iaşul vrea să le implementeze să devină realitate”, a continuat Mihai Chirica, preşedintele filialei PSD Iaşi.

În judeţul Iaşi s-a înregistrat o prezenţă la vot de 34.41%, una dintre cele mai mici din ţară, la urne prezentându-se 257.254 de ieşeni cu drept de vot.

Gheorghe Falcă, şeful campaniei PNL, nu exclude varianta ca PNL să facă Opoziţie

Şeful campaniei electorale a PNL pe plan naţional, Gheorghe Falcă, a declarat, duminică seara, că după cum arată exit-poll-urile liberalii vor fi în Opoziţie, iar rezultatul alegerilor va fi analizat în interiorul partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi am avut un program de guvernare pregătit din 2015, dar cred că programul nostru de guvernare a fost sincer, nu a fost populist. Apoi noi am fost cei care am produs schimbarea unui număr foarte mare de parlamentari având peste 100 de oameni în posturi eligibile, oameni noi. Al treilea lucru, noi ne-am ales un premier apreciat de populaţie. De ce nu au mers aceste trei lucruri? Vom analiza în interiorul partidului şi aşa cum există politică, există Putere şi Opoziţie, noi în cadrul opoziţiei vom încerca să facem bine oamenilor şi în acelaşi timp să avem un parcurs corect în relaţia cu cetăţenii ca atunci când vom câştiga noi, să nu câştige doar politicienii, ci să câştige cetăţenii mult mai mult decât ceea ce înseamnă câştigul politicienilor, pentru că aşa cum puteţi vedea au câştigat cei care au susţinut pensiile speciale pentru parlamentari, lucru destul de surprinzător şi lucru destul de atacat de către cetăţeni", a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Arad şi preşedinte al PNL Arad, Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă a mai declarat că la cum arată rezultatele exit-poll-urilor, administrativ, Aradul va fi în următorii patru ani în opoziţie faţă de Guvernul României.

"Am văzut exit-pollurile, este un ascendent foarte mare al stângii, îmi pare rău că nu cei care cred în valorile creştin-liberale sunt cei care dau direcţia României, aşa cum Aradul a fost patru ani în opoziţie se pare că va rămâne în opoziţie încă patru ani faţă de Guvernul României. Dar noi suntem un judeţ care ne bazăm pe dezvoltarea economică, sperăm să nu ni se taie investiţiile, sperăm să nu ni se ia banii, dar toate aceste lucruri ni se vor demonstra în următorii patru ani când cineva va avea obligaţia ca să pună în practică toate promisiunile care au fost prezentate în această campanie electorală", a mai declarat corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Arad şi preşedinte al PNL Arad, Gheorghe Falcă.

Ultima raportare arată că prezenţa la vot în judeţul Arad a fost de 36,53%, 142.927 cetăţeni, dintre care 56.198 de cetăţeni au votat în municipiul Arad, prenzenţa în municipiu fiind de 37,25 procente.

Lider PNL Braşov: Trebuia să ne mobilizăm mai bine în mediul rural. PNL a fost partidul primarilor

Liderul PNL Braşov spune că PSD şi ALDE ar putea face majoritatea la guvernare şi crede că partidul a pierdut lupta în mediul rural, în timp ce social-democraţii vorbesc despre responsabilitatea unui eventual rezultat istoric al partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Dacă este o dezamăgire la început, fără a afla rezultatul final al votului, este datorită faptului că în mediul rural nu am avut o prezenţă foarte mare la vot, ceea ce mă dezamăgeşte. PNL, la Braşov, a fost partidul primarilor, noi am avut 35 de primari la alegerile locale, deci normal ar fi fost să mobilizăm mult mai bine lumea la vot în mediul rural. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem dacă toată această campanie pe care noi am dus-o a avut rezultatul pe care noi îl aşteptăm. Fiind o prezenţă foarte mare în mediul urban, de această dată demonstrează că nu doar mediul rural a fost cel care a înclinat balanţa. Înseamnă că PSD poate să facă guvernarea împreună cu ALDE fără nicio problemă“, a spus preşedintele PNL Braşov, Mihai Veştea.

Liderul PNL Braşov a mai spus ca speră ca liberalii să aibă patru deputaţi şi doi senatori în parlament

Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, a declarat, la închiderea urnelor, după aflarea rezultatelor exit-pollurilor, că social-democarţii vor avea o responsabilitate uriaşă în cazul în care scorul rămâne cel pe care l-au comunicat institutele de sondare.

"Aşteptăm datele oficiale, până atunci toţi colegii noştri trebuie să fie foarte atenţi, să fie vigilenţi. Dacă scorul rămâne cel pe care l-au comunicat institutele de sondare a opiniei publice, înseamnă o responsabilitate uriaşă pentru Partidul Social-Democrat, înseamnă o responsabilizare şi un vot de încredere dat de cetăţeni şi cu siguranţă nu avem voie să-i dezamăgim“, a spus Marius Dunca.

El a mai spus că se aştepta la o prezenţă mult mai mare la vot, mai ales la Braşov, şi datorită faptului că PSD „a făcut o campanie corectă“.

„Am ieşit pe stradă, am vorbit cu cetăţenii, care ne-au spus că vor ieşi să voteze. Acum vom vedea cine şi-a mobilizat mai bine militanţii, cine a convins mai bine prin programul de guvernare, electoratul", a adăugat liderul PSD Braşov.

Remus Borza, coordonatorul filialei ALDE Braşov, a spus că rezultatul exit-poll-ului este „un salt uriaş pentru ALDE şi o primă confruntare majoră a partidului“.

„După cum arată exit-poll-urile, PSD şi ALDE pot guverna. Noi promitem să fim o slugă credincioasă pentru interesul braşovenilor şi pentru interesul naţional“, a spus Borza.

În judetul Braşov au fost 13 candiaţi (9 partide şi 2 independenţi) şi au fost deschise 447 secţii de votare. La închiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţ a fost de 45,59%. Alegerile s-au desfăşurat fără să se înregistreze incidente.

Raluca Turcan: PNL Sibiu şi-a atins ţinta politică stabilită – 42%.

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, care conduce liberalii din Sibiu, a declarat, după ce au fost numărate voturile din 33% din secţii, că PNL a câştigat alegerile în judeţ cu 42%, reţeta succesului fiind munca susţinută, „la firul ieribii”, transmite corespondentul MEDIAFAX

Deputatul Raluca Turcan, candidat pentru încă un mandat în Camera Deputaţilor, a declarat, în timpul nopţii de duminică spre luni, că PNL Sibiu şi-a atins ţinta politică.

„PNL Sibiu şi-a atins ţinta politică stabilită – 42%. Pe scurt, PNL a câştigat detaşat alegerile în judeţul Sibiu. Reţeta succesului nostru a fost, ca şi la alegerile locale, munca susţinută la firul ierbii, printre oameni. PNL Sibiu nu a avut un dublu limbaj. Am întărit echipa PNL, am respectat nişte criterii stricte de integritate şi profesionalism. Acţiunea politică a fost bazată pe proiecte concrete, în interes public. Nu pe artificii de imagine. Am mers în faţa alegătorilor cu un mesaj clar, nedisimulat, axat pe soluţii. Am construit şi nu am lăsat orgoliile să umbrească proiectul politic. Sibienii cunosc activitatea preşedintelui Iohannis şi doresc să-i fie sprijin şi prin parlamentarii pe care i-au votat. Indiferent de rezultat, Sibiul este un nucleu care crede în prosperitate prin investiţii şi educaţie de calitate”, a declarat Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Întrebată dacă se impun alegeri în urma rezultatelor la nivel naţional, Turcan a spus că „se vor face evaluări”.

„Se vor face evaluări şi am convingerea că cei care au de învăţat vor învăţa din greşeli şi că vom ajunge la o soluţie corectă şi benefică a PNL în interesul cetăţenilor”, a răspuns Raluca Turcan.

Totodată, întrebată dacă a surprins-o rezultatul de la nivel naţional, Turcan a răspuns că „un pic negativ, da”. După numărătoarea paralelă efecturată de PNL Sibiu în 33 la sută din secţii, PNL a obţinut 41,99% din voturi, PSD - 29,68%, iar USR a obţinut 10,06% din sufragii, la Camera Deputaţilor.

La Senat, PNL are, după numărătoarea paralelă a 33 la sută din secţii, 41,99 la sută, PSD 29,02% şi USR are 10,13%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici