După seria de MEDALII obţinute de militarii români răniţi în misiuni, Guvernul dispune modificarea legislaţiei pentru a fi asimilaţi celorlalţi sportivi

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, la ceremonia dedicată militarilor care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, că premierul Mihai Tudose a dispus modificarea legislaţiei astfel încât membrii Invictus să fie asimilaţi celorlalţi sportivi care reprezintă România.

468 afișări
Imaginea articolului După seria de MEDALII obţinute de militarii români răniţi în misiuni, Guvernul dispune modificarea legislaţiei pentru a fi asimilaţi celorlalţi sportivi

După seria de MEDALII obţinute de militarii români răniţi în misiuni, Guvernul dispune modificarea legislaţiei pentru a fi asimilaţi celorlalţi sportivi

„Aveţi din partea noastră toată susţinerea, din toate punctele de vedere. Vă adresez cuvântul de salut al primului-ministru, care a dispus modificarea legislativă pentru ca această echipă nemaipomenită să poată fi asimilată celorlalţi sportivi care ne reprezintă peste hotare la competiţiile sportive, să fiţi asimilaţi campionilor mondiali, campionilor olimpici, pentru că asta sunteţi”, a spus Fifor.

„Azi, aici, închidem jocurile Invictus de la Toronto, dar începem pregătirea pentru Australia pentru că trebuie să mergem acolo şi să demonstrăm că România ştie să se bată pentru ceea ce are mai bun, în speţă pentru mândria sa de ţară, pentru mândria sa de membru cu drepuri depline alături de toate celelalte ţări”, a adăugat Fifor.

MApN a organizat, luni, o ceremonie în onoarea celor 15 militari care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto.

România a fost reprezentată, în premieră, la “Invictus Games Toronto - 2017”, în perioada 23-30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în ţară, la şapte discipline sportive – tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăţi, canotaj în sală la simulator, volei din şezut şi ciclism.

Prima medalie a echipei Invictus România a fost câştigata de maiorul Laurenţiu Şerban, care a obţinut bronzul la proba de 1.500 de metri.

Maiorul Laurenţiu Şerban, căpitanul lotului Invictus România, a fost rănit în Afganistan în anul 2006, în timp ce îşi scotea colegii dintr-un transportor amfibiu blindat care fusese atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Locotenentul Ciprian Iriciuc, rănit în anul 2015 în Afganistan, a obţinut medalia de bronz la proba de canotaj în sală.

Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor-Augustin Pegulescu, a câştigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017.

Ionuţ Butoi a abţinut si medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound.

Ionuţ Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Şi-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere şi înot.

Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat şi se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

Dorin Petruţ a fost rănit în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

Echipa care a reprezentat România la Invictus Games 2017, de la Toronto, s-a întoars în ţară luni noaptea. Militarii, membrii familiilor şi staff-ul tehnic au fost întâmpinaţi la sosire, pe aeroport, de ministrul Mihai Fifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici