Duşa: Brigada 61 Miercurea Ciuc va asigura "protecţia forţei" pe aeroporul Kandahar din Afganistan

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc va asigura, din luna august, împreună cu Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, "protecţia forţei" pe aeroportul Kandahar, din Afganistan.

193 afișări
Imaginea articolului Duşa: Brigada 61 Miercurea Ciuc va asigura "protecţia forţei" pe aeroporul Kandahar din Afganistan

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a declarat, vineri, că după 1990 militarii din Miercurea Ciuc care au participat la misiuni în teatrele de operaţii au dat dovada "spiritului de responsabilitate şi a pregătirii profesionale, fiind adevăraţi ambasadori ai României în lume".

"Militarii din Miercurea Ciuc sunt foarte apreciaţi de partenerii din NATO şi din statele europene, motiv pentru care am decis, împreună cu şeful Statului Major General, ca vânătorii de munte de la Brigada 61 Miercurea Ciuc să asigure, începând din luna august, împreună cu militarii de la Brigada 81 Mecanizată din Bistriţa, protecţia forţei pe aeroportul Kandahar", în Afganistan.

Mircea Duşa a decorat, vineri, Drapelul de Luptă al Batalionului 24 cu Emblema de Onoare a Armatei României, amintindu-şi de perioada când pe platoul unităţii din Miercurea Ciuc a fost avansat la gradul de sublocotenent.

"În urmă cu câteva zeci de ani, pe acest platou am fost avansat la gradul de sublocotenent şi nu mă gândeam atunci că voi ajunge să decorez drapelul de luptă al Batalionului şi al unităţii militare 1079, unitate în care mi-am satisfăcut stagiul militar. Emoţia este mare pentru mine", a mai spus Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, au participat, vineri, la ceremonia dedicată împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 24 Vânători de Munte din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" Miercurea Ciuc.

Batalionul 24 Vânători de Munte a fost înfiinţat în 1940, a participat la luptele din Al Doilea Război Mondial, iar după 1990 a parcurs un proces important de restructurare, pe scheletul acestuai fiind constituită Marea Brigadă de Vânători de Munte, Brigada 61.

Militarii harghiteni au luat parte la misiuni în Congo şi în teatrul de operaţii din Afganistan, iar în ultimii doi ani au participat, în comun cu militari americani, la module de pregătire din cadrul "Black Sea Rotational Force 14".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici