Duşa: Medici militari merg în Ucraina pentru trierea răniţilor ce vor fi aduşi în spitale din România

O echipă de medici militari va pleca, miercuri, în Ucraina, pentru trierea răniţilor care vor fi aduşi ulterior în spitale din România, a anunţat, marţi, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

580 afișări
Imaginea articolului Duşa: Medici militari merg în Ucraina pentru trierea răniţilor ce vor fi aduşi în spitale din România

Duşa: Medici militari merg în Ucraina pentru trierea răniţilor ce vor fi aduşi în spitale din România (Imagine: Mediafac Foto/AFP)

Mircea Duşă a făcut aceste declaraţii, marţi, la Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, unde s-a aflat pentru a asista la un exerciţiu militar.

"În cursul zilei de mâine (miercuri - n.r.), o echipă de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a răniţilor care vor fi trataţi în spitalele militare din România", a declarat ministrul Mircea Duşa.

El a precizat că, după ce se va face trierea răniţilor, un avion militar îi va transporta pe aceştia la spitalele militare din România.

"Deocamdată vorbesc de spitalele militare pentru că noi am primit această misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei şi pe măsură ce medicii noştri vor face trierea răniţilor vom organiza şi transportul cu un avion militar", a spus Duşa.

Ministrul Apărării a fost prezent, marţi, la Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, unde are loc Faza I a exerciţiului multinaţional Saber Junction 15 - Early Entry. Este vorba despre o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li s-au alăturat militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declara, în urmă cu o săptămână, la Kiev, în cadrul declaraţiei de presă comune susţinută cu Klaus Iohannis, că în urma discuţiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România şi Germania, soldaţilor ucraineni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici