Duşa: Repatrierea răniţilor din Muntenegru, cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN - FOTO

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat, luni seară, când a prezentat, la Baza 90 din Otopeni, cele două aeronave care îi vor aduce marţi în ţară pe românii răniţi în accidentul din Muntenegru, că aceasta este cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN.

1033 afișări
Imaginea articolului Duşa: Repatrierea răniţilor din Muntenegru, cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN - FOTO

Duşa: Repatrierea răniţilor din Muntenegru, cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Luni seară, la Baza 90 din Otopeni, au fost prezentate presei, de către ministrul Mircea Duşă, cele două avioane militare - Hercule şi Spartan - cu care vor fi transportate persoanele rănite în accidentul de duminică din Muntenegru.

Spartan, o aeronavă mai mic, va fi dotată cu 12 tărgi şi aparatură pentru terapie intensivă, în timp ce în Hercule vor putea fi transportaţi 18 pacienţi.

Mircea Duşă nu a putut preciza numărul medicilor români care vor merge în Muntenegru pentru preluarea răniţilor, dar a spus că aceştia vor fi coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Marţi, de la ora 5.00, SMURD va aduce toate echipamntele şi materialele sanitare necesare răniţilor, după care plecarea se va face, de la Baza 90, în jurul orei 8.00.

Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la spitale în Capitală.

Duşa a mai spus că aceasta este cea mai mare acţiune de acest fel pe care o organizează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi a transmis condoleanţe famillilor victimelor din accidentul de la Muntenegru.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici