Ecaterina Andronescu, despre cazul bătrânei Sofia: Inspectorul din Gorj mi-a promis că doamna va fi reintegrată

Ministrul Educaţiei a declarat, marţi, că a discutat cu inspectorul şcolar general din Gorj, care i-a promis că bătrâna de 83 de ani, concediată de la grădiniţă, va fi reangajată, iar directorul care a dispus măsura va fi sancţionat.

1338 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, despre cazul bătrânei Sofia: Inspectorul din Gorj mi-a promis că doamna va fi reintegrată

Ecaterina Andronescu, despre cazul bătrânei Sofia, concediată de la grădiniţă: Inspectorul din Gorj mi-a promis că doamna va fi reintegrată

„M-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din acea localitate, de aceea n-am înţeles-o deloc pe directoarea grădiniţei, în decizia pe care a luat-o. Am avut o discuţie cu inspectorul şcolar general de la Gorj, care mi-a promis că doamna va fi reintegrată şi se gândeşte la sancţiunea pe care directoarea o va primi pentru acest gest lipsit de omenie", a declarat Ecaterina Andronescu, marţi, la Guvern.

Ministrul Educaţiei a spus că empatizează cu bătrâna concediată şi că apreciază eforturile dedicate comunităţii. 
 
„Prin excelenţă, meseria de dascăl trebuie să aibă toate elementele de solidaritate omenească între cei care sunt parte dntr-o comunitate, ceea ce, din păcate, doamna director al grădiniţei nu a dovedit că înţelege sau că are empatia necesară pentru un om în vârstă care îşi dedică şi la acea vârstă ultimele ei resurse emoţionale şi de muncă şi le dedică grădiniţei şi, ca urmare, are tot respectul meu şi toată preţuirea mea doamna care avea grijă de grădiniţă şi la 83 de ani", a conchis Ecaterina Andronescu.

Sofia Chiţoran, bătrâna de 83 de ani,angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din Leurda, jud. Gorj, a fost convinsă să revină la muncă, de miercuri, după ce a fost concediată de directorul unităţii, decizia fiind revocată după 24 de ore. Femeia a declarat, pentru MEDIAFAX,că revine pentru copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici