Echipa Dinamo riscă să rămână fără stadion | Ce a declarat Ionuţ Negoiţă, după întâlnirea cu ministrul de Interne

Acţionarul principal al echipei de fotbal FC Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Camern Dan, declarând la finalul întrevederii că este o inepţie ce se întamplă, iar dacă problema nu se rezolvă, echipa riscă să rămână fără stadion.

2136 afișări
Imaginea articolului Echipa Dinamo riscă să rămână fără stadion |  Ce a declarat Ionuţ Negoiţă, după întâlnirea cu ministrul de Interne

Echipa Dinamo riscă să rămână fără stadion | Ce a declarat Ionuţ Negoiţă, după întâlnirea cu ministrul de Interne

„Se tot aşteaptă să se realizeze o înţelegere între acel privat şi clubul Dinamo care reprezintă proprietatea statului, un privat care nu vrea să dea drept statului să construiască un stadion. Nu am luat legătură cu domnul Badea. Consider că Dinamo nu poate avea viitor fără a avea casă lui, nu neapărat proprietate, la care să plătim chirie, aşa cum o facem şi acum”, a declarat Ionuţ Negoiţă la finalul întâlnirii cu ministrul de interne.

Ionuţ Negoiţă şi Carmen Dan au discutat despre situaţia stadionului Dinamo, care ar trebui modernizat în perioada următoare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020. Lucrările nu pot demara, însă, fiindcă stadionul este deţinut în coproprietate de AFCD (Asociaţia Fotbal Club Dinamo), controlată de omul de afaceri Nicolae Badea, şi CSDB (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti), aflate în proprietatea Ministerului de Interne, iar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la ce se va întâmpla cu stadionul după renovare.

„Din ce am înţeles a venit o hârtie că <<suntem de acord cu a renunţa la drepturile noastre cât timp se construieşte stadionul>>. Mai pe româneşte, <<construiţi voi stadionul pe banii statului şi îl vom folosi noi, nişte privaţi>>, ceea ce nimeni nu îşi asumă lucrul asta. E o aberaţie, e o inepţie ce se întâmplă, riscăm să nu se construiască stadion la Dinamo pentru că cineva are drept de folosinţă foarte dubios”, a mai spus Negoiţă.

De asemenea, acţionarul principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti a arătat că, deşi de mai bine de o lună a fost înaintată o plângere penală cu privire la posibile acte de corupţie în ceea ce priveşte modul în care Nicolae Badea a obţinut stadionul, până în prezent autorităţile nu ar fi demarat nicio anchetă.

„În condiţiile în care există o plângere penală de peste 30 de zile, dar nu s-a întâmplat nimic, nu există niciun semn de acolo. Începerea unei cercetări penale chiar şi in rem ar putea debloca situaţia, dar nu există niciun semn de acolo”, a spus Ionuţ Negoiţă, făcând referire la Direcţia Naţională Anticorupţie.

La sfârşitul lunii mai, Carmen Dan anunţa că va cere desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti şi că va iniţia demersuri către ANAF pentru accelerarea procesului de insolvenţă.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înţelegere cu CS Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că soluţia propusă de societatea lui Nicolae Badea este de neacceptat pentru că prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat. Ministerul de Interne a reiterat ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici