Eclipsă de Lună, vizibilă din România, în noaptea de duminică spre luni

O eclipsă de Lună, care va fi vizibilă şi din România timp de o oră, va avea loc în noaptea de duminică spre luni.

1922 afișări
Imaginea articolului Eclipsă de Lună, vizibilă din România, în noaptea de duminică spre luni

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” transmite că în noaptea de 15 spre 16 mai se va produce o eclipsă de Lună, care va fi vizibilă timp de aproximativ o oră şi din România.

Aceasta începe când Luna se apropie de apus, la ora 4.31, iar faza cea mai spectaculoasă are loc în timp şi după ce Luna apune în România.

„Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiţi un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviţi Luna începând cu ora 4.31 şi veţi vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puţin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus. De la ora 5.28 veţi vedea cum Luna începe să se înroşească în partea din stânga. De acum înainte începe cea mai interesantă parte a fenomenului, intrarea Lunii în umbra Pământului”, au transmis reprezentanţii Observatorului pe Facebook.

Conform acestora, pe parcursul eclipsei, Luna se va afla în constelaţia Libra. La stânga de Lună se va vedea steaua Antares din constelaţia Scorpius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici