LIVE VIDEO  Eclipsă de Soare, vizibilă joi din România. HARTA zonelor de unde poate fi admirat fenomenul

  • Joi, 10 iunie, din România va fi vizibilă eclipsa parţială de Soare.
  • Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”: Eclipsa va fi vizibilă începând cu ora 13:17.
  • Pentru a admira eclipsa de Soare, oamenii trebuie să folosească „un filtru special”.
5225 afișări
Imaginea articolului Eclipsă de Soare, vizibilă joi din România. HARTA zonelor de unde poate fi admirat fenomenul

Eclipsă de Soare

Eclipsa de Soare, vizibilă joi din România

Eclipsa de Soare de joi, 10 iunie, se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a României. Aceasta va fi vizibilă iniţial din judeţele Bihor şi Satu Mare, iar apoi şi din Banat, Transilvania şi Moldova.

La ce oră va fi eclipsa de Soare

Potrivit reprezentanţilor observatorului, eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

Cum poate fi privită eclipsa de Soare

Specialiştii atrag atenţia că pentru a vedea eclipsa doritorii trebuie să folosească filtre speciale şi că nu este indicat ca aceştia să privească direct Soarele.

„Dacă doriţi să o priviţi va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele pentru că puteţi orbi”, au mai transmis pe pagina de Facebook a instituţiei reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

FOTO: Facebook Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

LIVE VIDEO: Eclipsa de Soare de joi, 10 iunie 2021

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici