Video Ecologizarea Lacului Bicaz după inundaţii: Tone de deşeuri strânse de echipele care participă la acţiune | FOTO, VIDEO

Aproape trei tone de lemne şi peste 50 de saci de pet-uri au strâns echipele care participă la ecologizarea Lacului Bicaz, din judeţul Neamţ, iar joi în zonă a venit şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, pentru a inspecta lucrările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

903 afișări

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, au ajuns, joi, în zona barajului Bicaz, unde voluntarii adună deşeurile care s-au adunat în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă.

„Am venit aici pentru a inspecta lucrările de ecologizare efectuate de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), în colaborare cu RNP Romsilva, Hidroelectrica S.A, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Jandarmeria, dar şi persoane fizice, în regim de voluntariat. A început ecologizarea Lacului Izvorul Muntelui, de la Bicaz, din judeţul Neamţ”, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Ioan Deneş.

Directorul General al ANAR, Victor Sandu, este cel care coordonează operaţiunea de ecologizare a Lacului Bicaz. ANAR a început de luni acţiunile de ecologizare a unor zone ale Lacului Bicaz în colaborare cu RNP Romsilva, Hidroelectrica SA, Consiliul Judeţean şi Prefectura Judeţului Neamţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, reprezentanţi ai Jandarmeriei din acelaşi judet, precum şi cu alte instituţii deconcentrate, respective Garda de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

ANAR utilizează pentru această operaţiune şapte bărci cu motor, două bărci simple, două buldoexcavatoare, precum şi 18 persoane din cadrul Formaţiei de Lucru SGA Neamţ.

Sunt angrenate şi mijloace logistice ale altor instituţii, precum o barcă cu motor şi o basculantă de la ISU Neamţ.

„Pe Lacul Bicaz, cu preponderenţă în zona barajului şi în zona viaductului de la Poiana Largului, din cauza ploile torenţiale căzute din ultima perioadă, s-a acumulat o cantitate importantă de pet-uri şi alte deşeuri plutitoare aduse de râul Bistriţa, care reprezintă un pericol iminent la adresa mediului, dar creează şi un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică. Până acum am strâns 2,9 tone de lemne şi 50 de saci cu PET-uri“, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici