Economii între 500 şi 800 milioane de euro anual, prin recalcularea pensiilor speciale

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 de milioane de euro anual, afirmând că românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării legii pensiilor privează bugetul de aceşti bani.

22 afișări
Imaginea articolului Economii între 500 şi 800 milioane de euro anual, prin recalcularea pensiilor speciale

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării acestei legi privează bugetul de aceşti bani care ar rezulta din recalculare. Fiecare român trebuie să ştie acest lucru, pentru a cere socoteală pentru blocarea (legii pensiilor, n.r.) pe care au pus-o la cale cei pe care i-au ales în Parlament", a spus Boc după discuţiile cu sindicatele şi patronatele, de la Ministerul Muncii.

Primul ministru a reafirmat că pentru elaborarea proiectului de buget pe 2010 nu se are deocamdată în vedere nici majorarea TVA, nici a altor taxe.

Întrebat dacă vor fi majorate contribuţiile sociale, premierul a spus că nu s-a discutat deocamdată despre acest lucru.

Emil Boc a mai spus că în luna octombrie Executivul încearcă să finalizeze proiectul de buget pentru 2010, astfel încât în acest interval ar trebui stabilit nivelul salariului minim pentru anul 2010, pentru că în funcţie de el se construieşte şi bugetul.

Premierul Emil Boc a participat aproape o oră la discuţiile de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) cu liderii confederaţiilor sindicale şi patronale pe tema majorării salariului minim pe economie şi a Pactului Naţional pentru Ocupare.

Întâlnirea de la MMFPS continuă, ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, şi secretarul de stat Valentin Mocanu discutând cu partenerii sociali despre salariul minim garantat în plată pentru 2010, urmând să fie făcută o analiză a evoluţiei acestui indicator până în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici