EDU.RO - REZULTATE BACALAUREAT 2015. Ce au făcut absolvenţii clasei a XII-a la BAC. Notele din toate judeţele din ţară

EDU.RO publică rezultatele la BACALAUREAT 2015. Absolvenţii clasei a XII-a află ce rezultate au obţinut la BAC 2015. Notele din toate judeţele

64225 afișări
Imaginea articolului EDU.RO - REZULTATE BACALAUREAT 2015. Ce au făcut absolvenţii clasei a XII-a la BAC. Notele din toate judeţele din ţară

EDU.RO - REZULTATE BACALAUREAT 2015. Ce au făcut absolvenţii clasei a XII-a la BAC

Promovabilitatea la prima sesiune a BACALAUREAT 2015 este de 66,41% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (59,25%), cel mai ridicat nivel de promovare fiind în judeţele Cluj (82,18%) şi Braşov (78,74%), iar cel mai scăzut în Giurgiu (36,06%).

Rezultatele finale la BAC 2015 se afişează pe 10 iulie.

Pentru a fi declaraţi promovaţi, absolvenţii de clasa a XII-a trebuie să obţină minimum nota 5 la fiecare dintre disciplinele de la bacalaureat 2015, iar media generală de la Bac 2015 trebuie să fie minimum 6.

La sesiunea iunie-iulie a Bacalaureat 2015 s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

REZULTATE BACALAUREAT 2015, pe Edu.ro. Notele obţinute de elevii de clasa a XII-a la BAC

Premieră la Bacalaureat 2015 - lucrările scrise, corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor.

Astfel, potrivit ordinului ministrului Educaţiei din 23 iunie, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial, în sesiunile examenului de bacalaureat din acest an, evaluarea iniţială a lucrărilor scrise ale candidaţilor dintr-un judeţ sau din municipiul Bucureşti se realizează în alt judeţ, care va fi stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din 2014

Promovabilitatea în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 a fost de 59,25% înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Din totalul celor 161.682 de absolvenţi înscrişi pentru examene, s-au prezentat atunci 151.301, 28.704 fiind din promoţiile anterioare. Din candidaţii prezenţi la teste, 275 au fost eliminaţi din examene, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu 1,4%, la 60,65%. Pe filiere, ponderea absolvenţilor care au promovat este următoarea: filiera teoretică - 77,2%, filiera vocaţională - 67,8% şi filiera tehnologică - 38,7%.

Promovabilitatea la bacalureat a fost: în 2004 - 84,59%, în 2005 - 84,68%, în 2006 - 80,48%, în 2007 - 82,08%, în 2008- 78,30%, în 2009 - 81,47%, în 2010 - 69,30%, în 2011 - 45,73%, în 2012 - 44,41%, în 2013 - 56,44%.

Subiectele date la Bacalaureat 2015

Absolvenţii clasei a XII-a au avut de susţinut probe scrise la limba şi literatura română, la limba şi literatura materna, la proba obligatorie a profilului şi la proba la alegere a profilului.

Subiectele şi baremele de la Limba română

Subiectele date la matematică

Subiectele date la istorie

Subiectele de la anatomie / Baremul de la anatomie

Subiectele de la chimie organică (profil teoretic) / Baremul de la chimie organică (profil teoretic)

Subiectele de la chimie organică (profil tehnologic) / Baremul de la chimie organică (profil tehnologic)

Subiectele de la chimie anorganică (profil teoretic) / Baremul de la chimie anorganică (profil teoretic)

Subiectele de la chimie anorganică (profil tehnologic) / Baremul de la chimie anorganică (profil tehnologic)

Subiectele de la economie /Baremul de la economie

Subiectele de la filosofie / Baremul de la filosofie

Subiectele de la fizică (profilul tehnologic) / Baremul de la fizică (profilul tehnologic)

Subiectele de la fizică (profilul teoretic) / Baremul de la fizică (profilul teoretic)

Subiectele de la geografie / Baremul de la geografie

Subiectele de la biologie / Baremul de la biologie

Subiectele de la informatică (mate-info - Limbajul C/C++) / Baremul de la informatică (mate-info - Limbajul C/C++)

Subiectele de la informatică (mate-info - Limbajul Pascal) / Baremul de la informatică (mate-info - Limbajul Pascal)

Subiectele de la informatica (ştiinţele naturii - Limbajul C/C++) / Baremul de la informatica (ştiinţele naturii - Limbajul C/C++)

Subiectele de la informatică (ştiinţele naturii - Limbajul Pascal) / Baremul de la informatica (ştiinţele naturii - Limbajul Pascal)

Subiectele de la logică / Baremul de la logică

Subiectele de la psihologie / Baremul de la psihologie

Subiectele de la sociologie / Baremul de la sociologie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici